Viimeisin huoltotoimenpide?

Tossa just Coticin vaihdevaijerin öljysin :sunglasses:

…fakin aivokääpiö talvi

Maastopyörän jarrujen letkujen lyhennys ja bleedaus :slight_smile: Kotona sit vielä vanhat m6000 jarrut sähköpyörään ja sähköpyörän keulan jalkahuolto.

Asensin avokin pyörään 9-pakan taakse kun sain pikkuveljen pyörästä sellaisen. Vanha hybridi jossa takahaarukka on 130mm leveä, piti dremelöidä vapaarattaasta ylimääräistä pois ja kasetista myös. Istui hyvin kyllä ja 7-vaihtajakin suostui oikein hyvin toimimaan 9-vaihdevivun kanssa.

Aika jämpti mitoitus :smiley:

2 tykkäystä

@tsr_exec n avustuksella tänää huollettiin alajalat yarista ja ghettotunattii jo tunattua (porattua) airshaftia lyhyemmäks.

Samalla ilmasin jarrut, availin kammet, otin polkimet auki ja lisäilin uudet vaseliinit. Vielä jäi uusimatta etukiekon teipit. Sit löysin dentin takakiekosta jonka vois oikoa.

Tuli ilmattua RS Reverb. Ei ihme, että ollu aina nollan asteen alla pois käytöstä. Varmaan 2ml oli ilmaa letkuissa :smiley: Seuraavaks pitäis vaihtaa eteen tubeless-venttiili ku aikasempi vuotaa juuresta.
Onko kenelläkää mitää taikakonstei tuohon Sram Gx eaglen säätämisee? Pyörällä ajettu varmaa 100km ja toistamisee saa laittaa jo säätöihin…

Löytyyks sulta tää`

Nopeuttaa säätöä. Kyllä se siitä asettuu ku vähän voimansiirto ajautuu sisään. Silti kuitenki vaatii aika paljo enempi säätöä ku moni muu. Vaihtajan korvake pitää kans aina olla SUORA ton kanssa

Ei löydy tota. Oon viivottimen kanssa mittaillut oikeeta etäisyyttä, mut aika vaikee saada sillä millin tarkkuuteen. Eipä tuommone lätkä varmaa paljoa maksa.

Porailin vihdoinkin dropperille paremman viennin kuin pullotelineen reikä. Vaijerikin vaihdettu ja pelailee taas.

1 tykkäys

Bfe sai rakkautta heti vuoden alkuun, sain vaihdettua vihdoin ketjun, takapakan (molemmat perus shimanon slx 10spd) ja eturattaan (blackspire snaggletooth). Takakiekko sai uuden kehän eli mavic ex729 (beefy af vrt. edelliseen hopen enduro kehään) ja napana toimii hope pro4 (mille en nähnyt huollon tarvetta) Keula kävi fillariosasssa Riihimäellä, jossa se sai uudet stefat ja öljyt ja sitä madallettiin 160mm --> 140mm. Keulan lyhennys tuntuu ajossa paljon paremmalta ja muutenkin on toiveikkuutta, että löytäisi ajamisen ilot tämän pyörän kautta vielä hetken.

2 tykkäystä