rojekti: kepuproof II (pojan koston paluu)

Tänään meinasin laittaa uuden rojektinån tulille

4 tykkäystä

Takakolmio ja pystyputki zonaa, vaaka- ja viistoputket reiska 853 dzb, emäputki ehkä true temper? Tai katotaan vielä laitanko chainstayksi kokkolasta hankitut dedan fatbike-röörit mutta näitä kerkee vielä miettiä

1 tykkäys

Mitään en putkispekseistä tai geoistakaan ymmärrä mutta varmasti kunnollista!

1 tykkäys

Wau! Teetkö juottamalla vai hitsaamalla? Tuleeko paljon rajuja gussetteja joka paikkaan :drooling_face: ?

Täytejuottamalla messingillä (putket) ja hopealla (läpiviennit ja pullotelineen reiät). Rattlecadilla ei taida saada gussetteja piirrettyä, joten semmoiset puuttuu piirustuksesta, mut ainakin vaakaputken ja satulaputken väli tuetaan yläpuolelta kuten nykyään aika monessa rungossa on totuttu näkemään. Mietin vielä jos tommosen BTR-tyylisen emäputken gusset-röörin laittais, se on kuitenkin erittäin leso ja mahdollistaa #tinyfuckingframebag-tyyppisen hassuttelun

Pääkolmion sovitteet olis pitkälti viilattu ja eilen kerkesin vähän chainstaytakin askarrella. Geometria päivittyi samalla vähän ns. leikkisämmäksi kun viilailin viistoputkea hiukan liian ahnaasti (reach -10 mm) :cowboy_hat_face:

1 tykkäys

Projekti on edennyt tässä hiljalleen. Paljon kaikkea vähemmän ilmeisestä mutta aikaa vievää hommaa kuitenkin riittää, esim rungon suoruuden varmistus ja tarvittaessa oikaisu, messinkimällien tasoittelua kun ei oo taidot ihan vielä curtiksen tasolla ja kaikenlaista siivoilua ennen kuin pääsee maalia suihkimaan. Tai meinasin varmaan sävytettyä lakkaa vain laittaa niin pääsee helpommalla ja näkee paremmin kurkkia läpi että onko runko vielä ehjä.

Pari viikkoa sitten tuli kuitenkin vähän mokailtua:


Jäi vähän ennustettua naftimpi rengastilavuus vaikka olin sen mukamas katsonut kohdalleen, mutta enpä ollutkaan tehnyt vielä tarkastusmittauksia heh heh. Tässä kohtaa oli vähän huumori koetuksella mutta tuo seatstay silta lähti helposti irti rälläkällä ja chainstayta varten löytyi @an1000 lta joutava Kongan ritsa. Kiitos!

Chainstaysta pätkä pois


Ja ritsa tilalle


Nyt alkaa jo näyttää ihan pyörältä! Vielä tosiaan hommaa riittää ennen kuin ajamaan pääsee mutta eiköhän tää nähdä jo tammikuussa testilenkillä

2 tykkäystä

Ou jees! Arvostan kyllä tälläsiä tekemisiä ku ite oon niin malttamaton että vaikeelta tuntuis! :smiley:

Ja sit vielä joku tollanen vastoinkäyminen siihen vielä, ni olis roskiksessa pala metallia aika nopeesti.

Joo hehe tosiaan ette uskokaan paljonko voi sattua kaikenlaista pikku mokaa kun ei alun perin suunnittele ihan loppuun asti kaikkea ja sitten improvisoi vähän väsyneenä jotain ja kötöstelee jonkin puolivillaisen toteutuksen ideasta. Jälkiviisastelin just äsken hississä peiliin tuijotellessa että olispa tajunnut tehdä vaan suorasta putkesta kalliin ohennetun sijaan, mut nää on näitä ja maankuulua suurta suomiräp-ajattelijaa lainatakseni

virheist oppii kokemust karttuu
pikku G

Onneksi on kuitenkin ympärillä konttijengi ja rungonrakennusyhteisö. Siitä iso kiitos. Yksin tästä ei tulis yhtään mitään. Kukaan ei ole mitään yksin.

2 tykkäystä

jee, etenee! kunnon vetopyörä tulossa

tätä ollu siisti seurata! nää ekat rungot on kyllä tosi oppimiskertomuksia aina, en usko että ensimmäistä (tai toista, tai kolmattakaan) runkoa saa pakettiin ilman että tulis jotain källejä ittelleen tehtyä, joko suunnittelu tai toteutusvaiheessa. voin samaistua fiiliksiin :vulcan_salute:

1 tykkäys

OT just tässä omaa projektia kun oon miettiny taas niin rehellisesti piirsin pyörän ja sitten aloin mielessäni kelaamaan mitä kaikkia virheitä sitä on tullu tehtyä edellisten kanssa, jos osais tällä kertaa varautua edes niihin, uusia varmaan tulee kuitenkin :slight_smile: /OT

Joo sekin on jo voiton puolella jos joka kerta tekee vain uusia virheitä heheh

Tänään pääsi jo lakkaamaan! En nyt jaksanut alkaa mitään sävytyksiä miettimään kun ajikset on jo käsinkosketeltavat. Sitä paitsi ärsyttäis tehdä yhtään ylimääräistä hommaa jos runko vaikka hajoaakin ekalla lenkillä hehe. Katellaan sitten myöhemmin jos jaksaa jotain hienostella.

Sit pitäis jaksaa odotella lakan kuivumista että pääsis viimein kasaamaan. Emäputki pitäis kans rotsata kun siihen ei ollut kontilla 44 mm palaa. Tekis mieli vaan pyörittää siellä jotain rantakiviä ja puristaa ohjainlaakeri paikalleen viilapenkissä muina sam pilgrimeinä mutta ehkä maltan kuitenkin sen päivän-pari venailla!

1 tykkäys

Todella hieno!!! Minkälaista keulaa ja osia oot tähän ajatellut laittaa?

Kiittistä! Osat tulee suoraan polesta. Dt e1700 29 kiekot, slx/xt 11 voimansiirto, 140 mm pike ja semmosta

Ai ai ai! carampa. sitten ku oot sen toimivaksi todennu, ni sit värilakkaa pliiiis. Varmaan ei jaksa enää sit mut toive on esitetty.

Koska nähää koko buildi?

Tolppa ei mahdu ja näyttäis pahasti siltä ettei missään ole 30,9 mm satulaputken kalvainta joten pakko varmaan tilata jostain pärkk

pärkkkk

hieno peli kyllä!!!

pole myyntiin?? :innocent:

Muuttuikos tässä muuten viilailun myötä reachin lisäksi keulan kulmaa vai mentiinkö tolla 66-asteisella? Olisko kolmion sisään mahtunut neljä (4) pullotelinettä? :smiley: