Enduro/Trail Täysjoustot

Vinkit, kysymykset, neuvot ja suositukset…
Uusia tuulia? Mihin mennää? Sopivat geot? Millaset jarrut? Alumiinia? Kräpöniä? 29er? 27,5? 26"? Pullopaikkaa?

Se on taas talvi ja internet laulaa ku vertailen ja kattelen kaikenlaista.
Alkaa pyörät menee aika isoiks kaikin puolin. Renkaat kasvaa, joustomatka kasvaa ja reachit kasvaa. Ainoo mikä loivenee on keulakulma.

Ei mitään kokemusta mutta mutu tuntuis että ite haluis/tarvis sellasta lyhyt joustollista enduroa 150mm/140mm 29er. Loiva ja pitkä niinku moderniin tyyliin kuuluu. Alkaaks tää menee niinku trail puolelle jo vai?

Nyt katellu käytettynä esim GT Sanctionia mutta se on melkonen jyrä :smiley: Sit PROPAIN Tyee ollu kiikarissa.
Ei siis oikee nyt omassa kiikarissa ole niitä pyöriä mitä ehkä pitäis. Bird Aeris kyllä esim kiinnostaa kans.

Oisko

1 tykkäys

Mä haluaisin santa cruz 5010 tai commencal meta tr 27

myös meta tr 29 ois kiva pyörä varmasti ja tietysti cannondalen uus habit on tosi kivan olonen. Paljo kyllä tosi kivoja pyöriä nykyään.

oon kuitenkin koittanu pitää ajatukset aisoissa. Sitte ku tulee edes vähä stabiilimpi tilanne, niin kyllä varmaan jollain klarnalaskulla uuden rungon tilaan

1 tykkäys

Eiks pole evolink 140 ois fränkin sepustuksiin sopiva enska 8)

Vois ollakkin. Niitä ei vaan hirveesti näy käytettynä. :thinking:
Myös joku siinä brändissä ei puhuttele itteäni. Mut nää on näitä.

Cotic RocketMAX kyllä erittäin puhutteleva brändi ja monessakin mielessä boksejani tikkaava runko. Sama onglema kyllä että hinta aika kova ja käytettynä vaikeemmin liikkuu.

https://www.cotic.co.uk/product/rocketMAX

Itteä kyllä muutenki teräksiset täysjoustot puhuttelee. Esim privee ja goticci jotka on vielä järkevässä hintahaarukassa. Käytettynä aika mahoton tosiaan löytää.

Ymmärtäispä jotain noiden kinematiikasta jne :woman_shrugging:

Dartmoorilla on blackbird ja bluebird. Blackbird on 160mm joustoo ja bluebird 130mm, molemmat saa myös kaksysärinä. Ite oon kattellu noita lähinnä sen takia että hinta on varsin kohtuullinen runkosetille+iskarille, eli hintsun alle tonni.

http://dartmoor-bikes.com/hardware/trail/bluebird-29

1 tykkäys

https://www.bike-components.de/en/Transition/Smuggler-NX-Komplettrad-Modell-2018-p64761/

140/120mm joustava kuulostais ainakin paperilla mukavalta omiin ajoihin, mutta 29er elämä ei jostais syystä täysin houkuttele.

Kiinnostelee kyllä tämän lajityypin pyörät.

Ftorilla oli joku aika sitten myynnissä ensimmäisen sukupolven Evil The Following ja siitä vähän jäin kuolaamaan noita Evileitä. Uudempi The Following olis vähän pidemmällä reachilla varmaan ihan ok-kokoinen, mutten toki oo ihan niin massikeisari just nyt että tommosiin vois suin päin suunnata.

Canyon Spectralin koeajosta jäi ihan positiivinen vaikutelma, mutta onhan tää aika eri pyörä kun joustoa 140 vs Followingin 120 ja 27.5 vs 29, elikkä koeajollehan tässä pääsee vielä useita kertoja. Aika hyvää mieltä tästä, sillä kuten kaarlekurki totesi niin paljon on kivoja pyöriä. Tota linkattua smuggleriakin oon pohtinut. Tai miksei suoraan syvempään päätyyn ja Birdin AM9 ostoskoriin.

Ja siis vielä semmosen huhun luin intternetistä että Polen Machinesta tulee versio lyhyemmällä joustolla. Vohooiiiii…

Machinehan on siis käytännössä evolink geometriansa puolesta, mutta runko on paremmalla tekniikalla tehty. Mulle ainakin toi lähemmmäs neljän tonnin hinta on ihan unobtainium kun evolinkkiä runko+iskari 2500 euron hintaan vois mahollisesti harkita. Evolinkkiä saa siis 110, 131, 140 ja 158 travelilla.

Juuh, tämmöstä kauppojen sivujen kuolaamista tää vielä on, eikä itselläkään ole mahdollista oikein noihin runkohintoihin lähteä. Evilit olis 3000e mutta sittenkin jäis loppupyörä ostamatta. Käytettyjä tässä oonkin katsellut ja aattelin varmaan semmoseen tarttua ens vuoden aikana. Vähän päivitetyt Following MB:t liikkuu lähempänä kolmea kuin neljää tonnia jos joku suostuu lähettää Suomeen, mutta vielä mietityttää josko 140-joustoinen The Offering olis vielä kivempi. Joku arvostelu päättyi toteamukseen ettei ne keksi mitään syytä ottaa enää tota Followingia Offeringin sijaan. Näitä vaan ei vielä ole paljoa käytettynä pyörinyt kun vasta syksyllä julkaistiin, mutta jos otan ostohousut vasta kesällä kaapista niin tuurilla vois löytyä.

Onhan se nyt mylly!

Laskeskelin tuossa että mitä hintaa tulis jos kaikki muut osat kuin rungon ja iskarin ostaa kaupasta. Noin kaks tonnia sille kokoonpanolle tulee hintaa vaikka yrittää pitää osat halvimpana mitä huolii. Tietenkin niitä voi sit tipoittain tilata aikaa myöten ja ottaa väliaikaiset palikat toisesta pyörästä. Mut jos vertaa siihen että ottaa valmiin kokoonpanon niin hintaeroa tulee jo 600-700 euroa.

Tämäkin menee oman budjetin yli että heilahtaa mutta kevään tullen ajattelin käydä koeajamassa!

https://www.hi5bikes.fi/tuotteet/466/736231/2019-mondraker-foxy-carbon-rr-29-medium-demo

Onko pääkaupunkiseudulla muuten tarjolla koeajomahdollisuuksia? Yläfemman lisäksi ainakin keilaniemestä saisi polen alleen.

Mountain Bike Shopissa on ainakin Stumpjumper LT ja ST L-koossa. Larun Pyörässä on Santa Cruzeja ja onhan tuol Hi5 myös käsittääkseni testipyöriä.

Uusi canyon strive on erittäin herkullinen ainakin linjoiltaan, ja alustavat arvostelutkin kehuu. Harmi ettei tuota saa metallisena. Tosin ehtiihän tässä vielä säästää ennenkuin ajokelit tulee :smiley: https://www.canyon.com/fi-de/mtb/strive/2019/strive-cf-7-0.html

Hintoja ja palikoita kun ynnäillyt niin toi yt capra 29 base malli kaikkein kiinnostavin. Jännä tosin miten oon jäänyt nyt miettiin 50/01 videoiden jälkeen cännärin habittia. Lopulta kaikki on kiinni siitä mitä ajaa. Kisaaminen ei lopulta kiinnosta enään niin paljoa, mutta madeiran jälkeen reissaaminen fillarin kanssa isompiin mäkiin kiinnostaa ja sitä kautta myös se 150-160mm joustoakin.

2 tykkäystä

https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-swoop-170-8.0-799655 tässä on aika tiukka osasarja ja geometria. Lyrikin RC2-versiota ei taho alle 3k pyörissä näkyä. Olisipa iskari vielä SI-mitoituksella eli super deluxe monarchin sijaan.

1 tykkäys

YT capra AL comp 29 L oranssina tilattu :ok_hand:

Osavalikoima ja väri vaikutti tuohon valintaan :sunglasses:

Toimitus huhtikuussa :smiley: :smiley:

2 tykkäystä