Bikepark -topic

Missä parkissa käyt? Mikä toimii? Paras parkki? Vihaat/rakastat. jne.

Voisin päivitellä tähän alotuspostaukseen noita bikeparkkeja vaikka.

SAPPEE / PÄLKÄNE (TAMPERE)
https://www.sappee.fi/fi/bikepark/etusivu

MIELAKKA / KOUVOLA
https://mielakka.com/rinnekeskus/bikepark/

LAAJIS / JYVÄSKYLÄ

YLLÄKSEN BIKEPARK
http://www.yllas.fi/aktiviteetit/pyoraily/bike-park-alamakipyoraily.html

LEVI

NUUKSIO BIKEPARK
http://swinghill.fi/kesa/

KOKONNIEMI
http://kokon.ski/bikepark/

Tähän mennessä sappeen icebreakeria hauskempaa saa hakea (Messilää ikävöiden). Mielakassa pitänyt monesti käydä mutta ei ole saanut lähdettyä.

Nii Messilässän hissit lopetettiin pyöriltä muutama vuos sitte? Hyvää polkuahan siellä menee mitä kävin muuten vaan ajelees. Ja onhan siellä kisojakin. Ihmettelen ettei joku ole ottanut haltuun uudestaan bike park toimintaa siellä. :thinking:

Joo se messilän hallitus oli alusta asti nihkeenä siihen bikepark hommaan ja sit siellä tuli ongelmia sen hissin kanssa niin saivat syyn lopettaa koko touhun. Edelleen siellä on hyvät puitteet enduro hommiin ja polkuja riittää siinä tiirismaan metsässä (seuraavan kerran kun tuut niin pitää lähtee mukaan näyttään paikkoja).

1 tykkäys

Viime kesän bikepark-kokemukset:

Åre: Parin päivän reissu vaan, mutta wörtti. Eeppisiä polkuja, sadekelissä veettiin kunnon mutapolkuja lintassa. Shimano oli hyvä mutta monia parempiakin polkuja löytyy. Ajettava ei heti lopu kesken!

Ylläs: Meikäläiselle uusi tuttavuus. Ihan näppärä päiväreissun kohde, ja polut tuntui olevan järjellä tehtyjä.

Levi: Hirveen vähän on muuttunut kymmenessä vuodessa mitä viimeisestä Levin reissusta itellä oli aikaa. Päiväreissun arvoinen kans, ja uudet enduropätkät oli huomattavasti vanhoja merkattuja polkuja mielenkiintoisempia.

2 tykkäystä

Ylläolevaan viestiin voin kommentoida, että Åren Shimano-reitti on oikein hauska ja aloittelijaystävällinen hyppylinja. Monta hyvää hyppyä peräkkäin pitkällä pätkällä. Shimanon hypyt ovat aika helppoja, esim. Tornikeskuksen isot hyppyrit ovat helposti kuumottavampia.

1 tykkäys

Joo, tuon koko paikan kanssa pitää oikeasti hoksata se että skaala näiden suomimäkiin verrattuna on huomattavasti isompi. Isolla cabin-hissillä pääsee ylös 1,27 km korkeuteen ihan sikavauhtia, ja reipastakin tahtia Åressa alas ajaessa menee huomattavasti pidempi aika kuin missään Suomen mäessä. Vähemmän tunkkaamista ja hinkkaamista ja enemmän ajoa.

Shimanossa hyvää on se, että kaikki hypyt on boksimallisia hyppyreitä, ja periaatteessa sen verran loivilla kulmilla että jokaisen voi ajaa läpi, hypätä sen verran kun osaa / uskaltaa. Vauhtia tulee kyllä sen verran ettei sitä itte tarvi kauhiana polkea.

Mut ite diggailin esim muista poluista kuten:
Getrappet - singleträkkii jyrkillä mutkilla, mut märällä ja mutaisella kelillä ihan oma haasteensa
Uffes - makeita mutta haastavia pikkudroppeja ja mutkia, ja kuumotteleva alku

Mut ehottomasti jokaselle suosittelen lähtee reissulle tuonne. Ite pyrin ens kesänä meneen pidemmäksikkin aikaa, ja kävästä vaikka Järvsö Bike parkissa samalla.

2 tykkäystä

Ei varsinainen bikepark, mutta käväsin Karhumäen Pumptrackillä, Imatralla. Oikein mukava ja päiväreissun arvonen. Jaksoin kyllä varmaan 4h yksin vedellä. Ja vain uupumus sai lähtemään pois. Kokeneemmalle dirttihyppijälle tuskin noin pitkiä aikoja maistuis.

Tossa asfalttisetillä en tyyliin ajan ollenkaan. Oli muutenkin kova trafiikki siinä skoottien ja pienempien pumppaajien toimesta.

Saimaa bike park olis varmaan hyvä lisä tohon settiin käydä testaas.

1 tykkäys

Påminneen tulee bike parkkia ja kovalla somepreesensillä liikeellä :smiley:

“OHO! Påminne Bike Park strikes again! Oisko Suomen kovin silta? 20m pitkä ja 5m korkea😱 Ensiesittelyssä Funduro kisassa nyt viikonloppuna! Jeeebois jeegals!!! @dandypyy
https://www.facebook.com/groups/177879735563433/permalink/3293012710716771/

Sit kommenteissa alkaa keskustelu, että onko silta tarpeeksi turvallinen, kun ei ole kaiteita ja kanaverkkoja.

“Huolestuneet kansalaiset! Suomalaiset rakastavat tunnetusti turvamääräyksiä intohimoisesti - joten Påminne Bike Parkin esteettisesti täydellinen silta on nyt “pilattu” kaiteilla ja kananverkolla. Veimme jopa turvallisuuden seuraavalle tasolle kirkkailla varoitusväreillä! Rakennustyön aikana käytettiin tietysti turvakenkiä ja kypäriä. Ja sillan nimeksi tulee “Mummonsilta”. Stay safe! Huomenna kisat!!!”
https://www.facebook.com/groups/177879735563433/permalink/3298990130119029/

Sit kiukuspäissään raksaamaan ja vähä haistatella mm. FUNduro cuppin tulijoille. Kunnon meno :smiley:

Näin saman facebookissa ja ensin ajattelin että voi jummi mitä tukarointia “extremelajin” harrastajilta, mutta nyt toisella lukaisulla huomasin että korkeutta on tosiaan sillalla 5m. Vaikka on vaan suora silta, niin olihan tuo ilman kaiteita nyt ihan järjetön. Maastopyöräilyssä kuitenkin tulee yllättäviä tilanteita, joten kyllä sieltä joku olisi ennemmin tai myöhemmin mätkähtänyt alas, varsinkin kun se jatkuu siltana suoraan bermistä.

Myös passiivis-agressiivinen pään aukominen bikeparkin taholta(?) todella not cool.

Joo itekin mietin ekana hiljaa päässäni, että kunnon tukarointia, ku varsinkin kyse ns. extremelajista noin muutenkin. mut sit mietin ja puhuin ääneen ja tajusin että tosiaan miks niitä vaaroja tartteis tehdä ehdottomasti lisää :smiley:
…varsinkin jos ja kun bike parkkeihin halutaan about kaikki ajaamaan. sit eri homma red bull rampaget tai muut oman metän spedeilyt.

Nyt ois myynnissä Sappeelle kausikortti 60€

https://www.sappee.fi/webshop/index.php?mod=products&showgroup=267&eventdate=15

Mielakasta sais 5 päivälippua 60e. https://mielakka.com/

täähän se pitäis ostaa! nyt ku lisäs vielä junavuoroja kotka-kouvola, alkaa liikkuu.