Trials-hommat ja muu taitojen reenaus

Onko täällä jengi treenaillut trials tai street trials -juttuja? Itsellä nyt nelisen vuotta takana maastopyöräilyä ja tuntuu, että kehitys ollut tosi vaihtelevaa. Välillä tuntuu, että ajotaidot on menneetkin eteenpäin, mutta esim. viime kesänä taidettiin ottaa vaan takapakkia parin kaatumisen myötä ja nyt saa uudestaan hakea ajotuntumaa.

Ehkä se, mitä ei ole tullut oikein tehtyä missään vaiheessa on sellainen selkeämpi pyöränhallintataitojen opettelu ja se on ruvennut nyt tässä kevään mittaan kiinnostelemaan. Erityisesti tuonne trialsin puolelle menevät taidot ovat ehkä sellaisia jotka eivät ole yhtään itselle hallussa ja se näkyy esim. ongelmina teknisissä ylämäissä. Toisaalta olisi ihan vaan hauska opetella joitain juttuja ihan vaan perus neppailun takia, esim. backhopit, 180:t yms jutut.

Tällä hetkellä taidot rajoittuu jonkin sortin lyhyisiin trackstandeihin ja sellaiseen maailman surkeimpaan bunny hoppiin. Molemmat olis tässä nyt aluksi tavoitteena treenata sääliselle tasolle ja jatkaa sit muiden tekniikoiden parissa.

Ketjuun voinee siis pistää omia kokemuksia, yleistä fiilistelyä, hyviä tutoriaaleja (itseltä suositukset ainakin youtube-kanaville UselessTrials, Duncan Shaw ja tietty Ali Clarkson). Kaikki omat videomatskut yms suositeltavia myös, pitää itsekin katsoa josko kesän mittaan jaksais/kehtais kuvata sit omia yrityksiä.

1 tykkäys

Tätä ois kyllä hyvä treenata, koska oma ajaminen on hitaammissa vauhdeissa ihan hiton kömpelöä niin vois auttaa siihen. Oon joskus koittanu jotain tosi helppoa trials-rataa, mut eihän siitä tullu yhtään mitään, sama juttu kaikkien north shore -henkisten pätkien kanssa. Ehkä vois ottaa kesän urakaks näitten opettelun.

kikkailu kiinnostaa!

ainaki omalta osalta voin sanoa sen, että kikkailutreeni-into nous 100% kun viime vuonna sain dirttipyörän kasaan. kevyellä ja lyhyellä pyörällä bhop, 180 ja manuaalitreenit tuntuu niin paljon mielekkäämmältä ku isommalla raskaammalla maastopyörällä

1 tykkäys

Alotin tän homman nyt, ja nöyräks kyllä vetää. Ajelin erilaisia kahdeksikkoja ja alotin treenaamaan tota paikallaan hyppimistä ja sillä kääntämistä, hiton hankalaa kyllä mut tossakin ehti jo vähän mennä eteenpäin.