Tässä ketjussa rakennetaan Brother Big Bro -polkupyörä

Aktivoidutaanpas nyt pyöräpajatouhujen lisäksi täälläkin.

Tilasin noin vuosi sitten Brother Big Bro -runkosetin silloisesta Velobiasta, väriksi valikoitui ”woodland brown” tai ”vierailu Kytäjä-Usmin Kiiskilammen kuivakäymälään” niin kuin Velobian myyjähenkilö asian ilmaisi.

Kts. valmistajan rendaus alla :sweat_smile:

Jännitykseltäkään ei täysin säästytty, sillä kuten jotkin teistä saattavat tietää, Velobia meni konkurssiin tilauksen ollessa vielä käsiteltävänä.

Saimme kuitenkin säädön maaliin Brotherin kanssa ikään kuin b2c-hengessä ja runko on nyt maannut puoli vuotta tallin perällä.

En ole aikaisemmin rakentanut edes etäisesti moderneihin standardeihin perustuvaa maastopyörää, enkä tarkkaan ottaen tiedä mitä tältä pyörältä haluan.

Lukija voi kuitenkin kuvitella päässään kartan, jossa toisella akselilla ”pyörä nippuun” on ääripäät ”hitaasti ja pohdiskellen” sekä ”parts bin ja vauhdilla ajoon” ja toisella akselilla ”pyörän luonne”, ääripäät ”neppailu ja löllöttely” sekä ”Zeke Super Sound Racing”. Tämä projekti menee nyt vahvasti sinne ei kiireiseen päätyyn, niin kasailemisen kuin shredaamisenkin puolesta.

Seuraavassa projektipäivityksessä otetaan kuvia runkosetistä, liimataan siihen ehkä tarroja ja toimitetaan runko Pyörien Pyörään ns. töille.

3 tykkäystä

Kävin pajalla siemailemassa tuplasuolaista JEGSin kooziesta :cowboy_hat_face::checkered_flag: sekä samalla näyttämässä runkosetille ensimmäistä kertaa päivänvaloa :star_struck:

Kai sitä joutaisi pikku hiljaa osalistaakin pohtia :thinking: Vähän on ollut semmoista epätervettä SSMTB urgea ilmoilla tässä, mutta katsellaan. Tämmöiset omalla tavallaan aika kamalat suklaagripit kerkesinkin tähän jo uittaa Yksivaihteen Blue Lug kimpassa :rofl:

3 tykkäystä

Hyvä väri! Minkä tyyppiseen ajoon tulossa? Ostin ite 2019 big bron ja toiminut oikeen hyvänä porttihuumeena maastopyöräilyyn. Sittemmin järeämmän maastopyörän hankittuani big bro on ollut nopeemmilla renkailla ja lokareilla ja tarakalla hyötyajelussa ja kevyessä retkeilyssä ja metsäteitä pitkin hupiajelussa joihin myös soveltunut kivasti. Hommasin juuri käytetyn droppitanko-ohjaamon jonka kanssa hakee vielä muotoaan.

1 tykkäys

Hyvä pyörä siinä :heart_eyes:

En ole hetkeen ajanut maastossa, niin tämä oma Brother tulee varmaan semmoiseen rauhaksiin fiilistelyyn.

Mielikuvissani koluan tän kanssa just esim. jotain Pohjois-Espoon pitkospuita, Siuntion rantakallioita ja ehkä jotain loputtomalta tuntuvia neulaspolkuja Virossa. Mielellään varhaisessa syysaamussa.

Ei mitään monen päivän reissuja tai ajotuntumaan vaikuttavia kiinteitä asennuksia kaman roudaamista varten. Runkolaukku ja bönthöpussi saa riittää, lintukiikarit ja kasvio todellakin matkassa.

Sanoisin että kokemusteni perusteella erinomainen pyörä kaavailtuun käyttöön!

1 tykkäys

Todella kiva kuulla :blush:

VO:n blogissa tuli vastaan tämmöinen ihana klunker-henkinen kasaus Pioletista ja ajattelin, että tästä voisi ottaa jonkinnäköistä inspiraatiota tahi ohjenuoraa buildiin.

Tallilla olisi jopa jouten tuommoinen samanlainen Shimanon STX RC -kampisarja. Alunperin oli tarkoitus iskeä se kiinni Bromptoniin, mutta katsotaan nyt :eyes:

Ohjenuora näyttää hyvältä, aattelisin että plussakumit hyvät kuvaillunlaiseen käyttöön. Ite ajelin pitkään 3" rangereilla ja oli kivat!

1 tykkäys