Spectral AL 2016 muodonmuutos -> Neuron

Kävipä pyörän talvihuollossa niin, että kun aloin huoltamaan Canyon Spectralia ja huomasin että rungossa oli alkamassa pahuksen lohkeamia. :disappointed: Lohkeamat lähti satulatolpan kaapelivienneistä kolmeen eri suuntaan. Tarkoituksena oli tehdä tästä pyörästä peruslenkkipyörä, jolla ajaisin hieman pidempää ja tasaista maastopätkää. Mutta tämä nyt alkoi näyttämään huonolle lohkeamien vuoksi.

Kirosin siinä itsekseni sitä että onpa heikko runko kun ei ole neljää vuotta pidempään kestänyt, mutta toisaalta puntaroin että oonko tosissaan ajanut niin kovaa että runko ei kestä??

Nautin pari kuppia teetä ja muistin, että hetkinen, Canyon lupaa rungoilleen 6 vuoden takuun!! Näin ollen otin yhteyttä maahantuojalle ja lähetin kuvat halkeamista. Sainkin hyvin pikaisesti takaisin puhelinsoiton, jossa tiedusteltiin, että katsoitko että onko myös chainstayssä lohkeamia. ASPA kertoi että eihän alumiini nyt ikuisuutta kestä ja se alkaa vuosien saatossa oireilemaan. Kuitenkin siinä hetken juttelun jälkeen kerrottiin että runko menee takuuseen (uuden rungon toimitushinnalla), jos he vielä löytävät jostain vastaavan uuden rungon (Spectral/Neuron), mutteivat tietysti voineet luvata mitään.

Palasin autotalliin ja tarkistin chainstayn…myös alkava halkeama siellä. Joten pakkasin pyörän pakettiin ja lähetin sen maahantuojalle. Sormet ristissä odotin että Canyon ilmoittaisi löytäneen jonkin vastaavaan rungon edes astetta suuremmassa koossa vanhan tilalle.

Kun pariin viikkoon ei kuulunut mitään, otin uudelleen yhteyttä maahantuojalle sormet ristissä. He pahoittelivat etteivät ole muistaneet ilmoittaa mitään ja kertoivat että uusi Neuron runko on lähtenyt saksanmaalta kohti Suomea. YEAAA! :cowboy_hat_face:

Koko episodissa meni about 1,5 kk ja lopulta matkahuoltoon pamahti paketti:

Vanhan pyörän osat oli siirretty uuteen Neuron (2017?) M-kokoiseen runkoon ja vieläpä rungon väri miellytti silmää. Musta ei ole paha.

Tästä projektista elävöitykin vanha Spectral uudestaan Neuron XC/trail-ajon tykiksi hieman pidemmällä joustamatkalla. Vakiona Neuronsissa on 120mm edessä ja takana. Nyt osat vaihtuivat vanhasta Spectralista eli edessä on 150mm joustoa ja takana 120 mm. Samaten muita päivityksiä mitä olen ajansaatossa tehnyt Spectraliin siirtyi nyt Neuroniin; voimansiirto, stemmi&tanko.

Kerrankin näin, että voi iloita ja antaa hyvää palautetta rungon valmistajalle sekä maahantuojalta. Aina internetin palstoja lukemalla ei välity tämäkään kuva.

Hyvä Canyon!

4 tykkäystä

Alkaa olee joku mtb666 teemanen meno tää hajoavat rungot ja uudelleen virittelyt. :smiley:

Kyllä :sunglasses: ne jotka ei osaa tehdä runkoa ite niin luottaa takuuseen

Kova veto canyonilta vaan kylmän rauhallisesti vaihtaa spectralista osat neuroniin :smiley:

Tietysti Canyon aluksi puhelimitse kysyi että käykö esim. vastaavasti Neuron runko, jos Spectralia ei löydy varastoista. Itselleni tämä oli jopa toivottava, kun tästä on tullut kakkospyörä lähinnä kuntolenkeille.