Rengasinsertit

Huck norris
CushCore
Procore
Noodle
Mitä näitä nyt on.
Onko kokemuksia?
Mietin noita hintoja, ajotuntumaa, käytettävyyttä ja kestoikää. Huck norris näyttäis olevan nopealla selailulla edullisin ja ehdottomasti helpoin asentaa, cush core taas rapiat 160€ Ja renkaan päälle sekä pois asennus ilmeisemmin aika kuluttava operaatio. Procore maksaa paljon ja toimintaperiaate niin sekava ettei siihen huvita tutustua edes internetissä. Nuudeli näyttää raksalta haetulta kittaussauman tukinauhalta ja siihen loppuu tieto kyseisestä insetistä.
Youtubesta olen katsonut ja oppinut että näissä on jonkinlaisia vaimennusominaisuuksia sekä tukea renkaalle pienemmillä paineilla. Burppausta ei myöskään ilmeiseti tapahdu niin helposti koska insertti tukee rengasta vanteen reunaa vasten.
Kolmesta viimeisestä ominaisuudesta osaan tuskin ottaa mitään hyötyä ja siksi eniten kiinnostaa kaikkien näiden pääasiallinen tehtävä eli renkaan ja vanteen suojeleminen ulkopuolisten esineiden, kuten kivien ja juurien iskuilta. Tähän liittyen kiinnostaakin että sattuuko näitä dingejä paljon? Siis niin että litku lentää renkaan kyljestä siistissä kaaressa ja/tai vanteen reunassa on jakaria vaativa taitos ja runkoon teipattu sisuri pitää siirtää renkaan sisälle.
Hiilikuitukehä pelottaa ja sen takia nämä asiat askarruttaa.

sit vaan siskon joogamatosta palastelemaan ghetto norrikset

@Flameboyllako ne oma tekemät oli? Ohjeet kiinnostaa.

Mutta kyllähän noita kuulee kiiteltävän ja kyllä itekin varmaan vainoissani asentaisin kuituisiin kiekkoihin semmoset.

Juu. Tein ihan sellaisesta vähän kovemmasta retkipatja matskusta (sininen, ehkä joku raksaeriste tms. ihan retkipatjan tuntusta). Mittasin vaan kehän ympäryksen siitä ulkoreunalta ja sit pientä aaltokuviota reunoille. Jollain narunpätkällä solmin päät yhteen. Vähän leveempää kuin vanne ehkä + 1-2 senttiä. Jälkikäteen suosittelen tekemään keskelle “suirua” aukkoja. Kun tossa kävi herkästi et, jotenki venttiili imas sen itseensä kun päästi ilmaa ja sit joutui tikulla tökkimään venttiilin kautta sitä pois tieltä.

Oli tosihyvä ja toimiva. Aika paljon siinä tosissaan jonkun puolenvuoden pääst oli vekkejä. Lopulta rengas repes johki. Oli aika limassa litkuista ni en laittanu takas. Toimiva systeemi kyllä kaikin puolin. Ei mitää rakettitiedettä, mitä timmimpää patjaa ni kestää paremmin ja on sitä painavampi. Mittailee vaan siitä vanteelta pituuden ja kattelee rengasta, et mikä ois hyvä leveys. Koko hommaan suunniteluineen meni ehk puoltuntii. (nousi mukavasti jalkapumpulla.)

Työkaluina oli iha vaa sakset, mutta jälkikäteen mietittynä mattoveitsi ois voinut olla parempi.
Renkaana oli highroller exo.

Dh versioon sit vaa paksumpaa patjaa tai liimaa kaks päällekäi, oon myös mietiskelly et jos liimais kaks patjaa päällekkäi ja väliin jotai verkkoo ni olisi varmasti aika hyvä. Mut siitä toki sit helposti tuplaantuu taas se paino.

Hyvä oli. Teen kyllä uudestaan kunhan pääsen magicmilkin aiheuttamasta litkukammosta eroon, ja vaihdan noi sisurit pois.

3 tykkäystä

Itellä on kokemuksii kahesta setistä:

  1. Schwalbe Procore - oli yllättävän helppo asentaa DT FR1950 kehälle kun kehä on leveä ja melko ’löysä’. Kehän sisäleveyshän pitää näihin olla ainaki 25 mm. Ulkokumi tuntuu pitävän paineensa normitubeless-setuppia huonommin. Mutta ei lyö millään läpi, renkailla voi ajaa todella matalilla paineilla jollon maksimal pito ja linttapotentiaali; saavutettu’d.

  2. Huck Norris plussarengaspyörässä - ei rengasrikkoja eikä vannelommoja eli työnsä on tehny. Insertit imee litkua kyllä ahnaasti sisäänstä eli sitä saa sitten annostella reilummin.

1 tykkäys

Ite laitoin kesällä taakse kovatarakkaan cSixx foamo insertin, kevyemmän mallin. Taitaa olla about markkinoiden halvin. Otin viel leveemmän mitä valmistaja suositteli omille renkailla mut toimii hyvin. Helppo asentaa eikä ime litkua. Huomaa ajaessakin että demppaa pahimmat kolinat ja renkaan tuntuma myös vähemmän löysä. Kai se ilmatilan väheneminen myös jotain vaikuttaa. Muutaman kuukauden käytön jälkeen oli tosi paljon biteja, eli toiminut niinku pitää mutta silti ehjänä edelleen. Sanoisin että varsinkin ~35e hinnalla 5/5 ja jatkoon. Saa ainaki bike componentsilta.

tulevaisuus on tässä? https://lnkd.in/ggKytxe :thinking:

Pepin insertit olleet ihan sopivat ainakin parkkiin, vaikkei ne sielläkään ole hirveitä iskuja saaneet. Mutta peruspolkuajoihinhan ne on pikkasen jyyhkyt. Haluaisin silti säästellä kehiä kaikenlaisissa hupsista-tilanteissa. Mahdollisimman halvat ja kevyet insertit olisi siis haussa, noita yllä mainittuja cSixxejä ei enää vissiin saa, joten tämmösiin tubolighteihin oon nyt päätymässä. Kauppias väittää että M-kokonen 29" insertti olis 44 grammaa, setti 69e sisältäen venttiilit ja kympin postit. Noi vanhemmat foamit on nimellisesti 32 milliä leveille kehille, omat on 33,5 mm joten uskallan ottaa tämän riskin.

Noi uudet EVO:t on varmaan tukevammat, mutta myös kalliimmat ja painavammat joten vois kokeilla ensin vanhaa mallia.

Jotkuthan ne saa näemmä kehät rikki cushcoreilla, mutta mä veikkaan pärjääväni tämmösillä, koska luulisin useimmilla lenkeillä pärjääväni ilmankin. Jos kiinnostaa postikulujen jakaminen tuolta niin huikatkaa.

Octamousset menee talvella testiin kun pitää paineita laskee. Normaalisti ei inserttejä oo koska en niitä jaksa kantaa kuitenkaan metästä pois viillon jälkeen.

Hypoteettinen case-tilanne: kevyenä polkuajona alkanut maastopyöräilyharrastus on muuttunut alamäkipainotteisemmaksi ja trailikylkinen ei vaikuta enää riittävän. Ratkaisuksi insertti renkaaseen vai vahvempikylkinen rengas? Polkuajo silti pääsääntöinen harrastusmuoto, joten renkaan rullaavuus olisi tärkeää säilyttää.

Omaa kokemusta ei inserteistä ole eikä eri renkaistakaan kovin paljoa. Oon aatellu että en omassa ajossani tarvi inserttejä mutta numeroita katsomalla kevyt kylki + insertti vois olla kevyempi kombona kuin tukevampi rengas. Inserttejäkin tietty on erilaisia riippuen mitä ominaisuuksia siltä hakee mutta kuulisin mielelläni kokemuksia ja pohdintaa tästä vertailunäkökulmasta. Vai onko tässä ees mitään järkeä ja on päivänselvää millon mikäki upgrade on paras ratkasu?

Itelleen kyllä kovempi kylki parempi. Taino siis parempi ku luiru kylki. Loppuu myös kylkien rikkoutumis ongelmat siihen. Paino toki on mitä on…

1 tykkäys

Nii, lötkö kylki on lötkö kylki ja ymmärtääkseni vasta cushcoreissa ja sen tyyppisissä (kalliissa) tuotteissa on jotain juhlapuheita siitä että renkaan ajofiilis muuttuisi. Exon jälkeen DD tuntui kyl ekaa kertaa menomatkalla kadulla aika erilaiselta mutta ei siitä metsässä enää huomannut kuin hyviä puolia. Pääsee vaan kovempaa kun uskaltaa tykittää kovempaa. Kyljet ei sorru alle, kivikossa paremmin vaimentava kumiseos ottaa vähemmän kimmokkeita, rengas kestää raaempaa vetämistä ja kurakelillä voi suhauttaa paineita vähemmäksi ilman että on heti lyömässä vanteelle yms yms. Ja jos oikein optimoida haluaa ja ajotyyliin sopii, niin eteen voi valita pikkuisen kevyempää runkoa ja (takarenkaan) kuviota kattella vähän rullaavammaksi kelien salliessa

3 tykkäystä

Jotenki tuntunu et edessä ihan sama mikä rengas ni kestää ellei tosissaan jotai sössi. Sen yleensä saa ohjattua sinne minne haluaa eikä oo heti kyljet puhki. Taakse vaan suosiolla joku dd/tough mitä näitä on. Tukevampi rengas on kiva ja en oo kyllä ikinä miettiny et onpas nyt painavat renkaat, kuhan kestää eikä tarvi ajaessa miettiä että hajoaakohan nyt joku.

4 tykkäystä

Eli kunnon töötti rengas taakse ja huoli pois! Hyvää järkipuhetta loputtomien tuotteiden mtb maailmassa.

Sanotaan nyt topikkiin liittyen vielä että ne käyttökokemukset muhkeammista inserteistä kiinnostaa (cushcore airliner mitä niitä nyt on)

Kokemukseni eri inserteistä:

Huk norris: ei mun mielestä vaikuttanut renkaan tuntumaan tai tubelessasentuvuuteen mitenkään, mut kai se vähän suojasi vannetta pahimmilta iskuilta. En taida uutta paria kyllä ostaa.

Pepin punainen rengas nuudeli: aika jämäkkä, Continentalin huonosti tiivistyvällä renkaallakin saattoi ajaa lähes nollapaineilla, kun ei jaksanut koko aikaa pumppailla lisää. Ja ei muuten ollut huono teippaus tai venttiili löysällä tolla kertaa :smiley: mut aikanaan toi pepi pääsi vastaanottamaan iskuja, ja koska kyseinen insertti oli sisältä ontto, niin insertin sisään pääsi litkuja jumiin. Parempi kuin norris, mutten ehkä näitäkään enää ostaisi. Tosin näistä taisi kai joku täysin umpinainenkin versio olla.

Rimpact: vaikutti uutena hypisteltynä ihan lupaavalta ja oli helppo asentaa. Mutta lopulta kuitenkin aika helposti repaloituvaa, eikä totakaan ajossa mun mielestä merkittävästi huomaa. Imee myös jonkin verran litkuja itseensä. Tätä käyttäessä sain kyllä perus xc-lenkilläkin kyljen jostain Contin renkaasta rikki, joten eipä mitään rengaskestävyyksiäkään tunnu lisäävän.

Procore: aikamoinen viritys, mutta tää tuntuu näistä mun kokeilemista kyllä kaikkein jämäkimmältä. Rengas lukkiutuu tiukasti paikalleen, eli voi ajaa täysiä bermiin ja rengas ei burppaa. Eikä ole kertaakaan, procoren ollessa käytössä, kuulunut eikä (ainakaan selvästi) tuntunut vanne kolahtavan kiveen. Käytössä nytkin ja toistaiseksi ilman kummempia murheita. Mutta sen huomasin, että procore ja ulkorengas voivat tarrautua aika tiukastikin toisiinsa, kun näiden väliin kuivuu litkua.

4 tykkäystä

Komppaan myös Huk norrisin ja Pepin tuntumia. Huk norris vaikuttaa aika laihalle lohdulle jos kiveen pomauttaa, mutta kai se hieman suojaa. Nyt on käytössä Pepin keltaiset nuudelit ja menee kyllä tiiviisti renkaan sisään. Paineet voi olla alhaalla näiden inserttien kanssa eikä vanteen osumat pelota.