Projekti: Ns Bikes Surge Evo

Pistetään itekin projektilanka käyntiin. Tällä tuli tykitettyä parkkia yks kesä, ja käytyä Året ja Järvsöt mut Bfe tuli sit vähän monipuolisempana tilalle.


Tämmösessä setupissa tää oli. 170mm Lyrik, DH-Maryt ja sinkula, parkissa hiton hauska mut endurohenkiset pätkät oli ihan kauheita.

Ajoin viime kesänä tällä vaan kerran, ja sillon mullettina eli 160mm Yari ja 27.5 eessä. Muistan et tuntu tosi pieneltä ja ketterältä Bfe:hen verrattuna, vaikka ei sekään mikään iso todellakaan oo.

Nyt sit mietin et millaseks ton kasais. Bfe on hyvin isoon osaan ajosta parempi, mut jonkinlaisen hyppypyörän tästä haluisin tehä. Kaikki muu on valmiina paitsi kammet ja tanko, ja ne ois tarkotus ottaa Bfe:stä kuhan hommaan jotkut uudet siihen. Tän myötä ois myös tarkotus opetella keulan huoltaminen ja ehkä myös koittaa ite kiekkojen kasaamista.

Potentiaalisia setuppeja, ehkä vähän järjestyksessä järki -> fiilis.

  1. Lyrik 120 milliin ja jossain kohtaa jotkut vähän kevyemmät kiekot + sileemmät kumit eli tekis ihan dirtin tästä
  2. Toi aikasempi parkkisetuppi
  3. Edeltävä, mut 27.5. Joskus testasin isompaa kiekkoa tohon Lyrikkiin ja ihan tyytyväisenä sillä ajoin, et vois mennä ihan silläkin
  4. Tuplakruunu + mulletti, mitään järkeähän tässä ei ois mut moro ku ois siisti
1 tykkäys

Voi juku :drooling_face:

Hyvä ketju, nelosvaihtoehtoa jään odottelemaan.

Oispa tänä vuonna Järvsö/Åre-hommia taas :confused:

Barbroa ku pääsis tykittää niin ai että.

Tekis mieli kasata tää jo nyt, alko fiilistelemään siinä määrin.

1 tykkäys

FREERIDE


Olin aatellu et olisin kasannu tän vasta muuton jälkeen, mutta kävin tossa vetämässä hiton kivaa hyppypätkää Coticilla minkä seurauksena aloin fiilistelee et mitenköhän tää toimis siellä. Seuraavana päivänä huomasin sopivasti et Coticin ohjainlaakeri on entinen ja liukuputkessa myös naarmu joten tarvittavat osat irti ja Surge tulille.

Tää on kyllä tyhmä pyörä. Painaa ihan hitosti, tällä ei polje yhtään mihinkään, juomapulloa kaipais ja liukuvat dropoutit qr-akselilla on varmaan huonoin systeemi ikinä, jarrulevy ja rengas hankaa ku vähän ajaa bermistä.

Mutta tää tosiaan on ihan hiton ketterän tuntunen tohon Coticiinkin verrattuna joka ei tosiaan iso pyörä oo, ihan ku joku bmx vaikken sellasella ookkaan ajanut, mut mielikuva on vahva. Ja alun totuttelun jälkeen hyppiminen tuntuu vaan ihan saakelin hyvältä, tuntuu et lähtee nokalta just niinku haluaa ilman mitään yllätyksiä.

Reach on tosiaan jotain 380 ja chainstayt niin lyhyellä ku saa, ja on tää sen myötä vaan ihan hiton sketchy jos on yhtään mitään jyrkempää kivikkoa tai juuria. Vähän kyl mietti et miten hitossa tällä on vetäny kaikkee mahollista aikasemmin, mut on myös mahollista et oon nykyään vaan oppinu ja tottunu ajaa kovempaa ku sillon ku tällä veti.

Kylhän tää vois kyl olla loivempi ja pidempi ja matalampi, mut sit tää ois kyllä ihan sama ku tuo Cotic. Ohan se oikeesti ihan hitosti parempi pyörä, mut kyllä tälläkin on ollu nyt ihan hiton hauska rällätä muutamaa eri hyppybaanaa. Ja voi moro et tää on vaan siisti.

3 tykkäystä

Rankka :salutsmoker:

ei sille mahda mitään ku on vaan hyvä!!

Nyt ku tällä ajanu pari kertaa enemmän pitää kyl myöntää ettei siisteyskään kanna ihan loputtoman pitkälle. Tosi kiva tollasilla flow-pätkilllä mutta ihan samalla tavalla se Bfe siellä menis ja sit ku menee dirtille niin on tota joustoa vaan liikaa eikä noi renkaatkaan siellä toimi. Eli eiköhän tän kohtalo oo sit keulan madallus ja jotkut helpommin rullaavat kumit.

Nyt ku on hommannu uusia osia Bfe:hen sain vihdoin molemmat kasaan samaan aikaan. Jarrutkin piti laittaa mutta takajarrun korkki olikin irronnut, joten pitää vielä ettiä se ja ilmata sitten. Nuo vanhat Konan polkimet on kyllä rajut/kamalat.

Ajatuksena tän kanssa on nyt se, että pari kaveria vois tällä päästä testaamaan mäkihommia pyörällä jonka kanssa ei tarvi pelätä kuolemaa ihan niin paljoa. Voi tosin olla et se oon minä joka tällä ajaa ja Bfe on se mitä lainaan.

Bfe tuntuu nimittäin tähän verrattuna ihan dh:lta, ja kun muistaa kuinka kiikkerä ja ketterä se on verrattuna oikeeseen dh-pyörään niin mietin kyllä taas et miten helvetissä tällä on aikanaan ajanut vaikka mistä. Mutta kyllä tää silti jonkun marketin xc:n voittaa.

1 tykkäys