Projekti: Ns Bikes Surge Evo

Pistetään itekin projektilanka käyntiin. Tällä tuli tykitettyä parkkia yks kesä, ja käytyä Året ja Järvsöt mut Bfe tuli sit vähän monipuolisempana tilalle.


Tämmösessä setupissa tää oli. 170mm Lyrik, DH-Maryt ja sinkula, parkissa hiton hauska mut endurohenkiset pätkät oli ihan kauheita.

Ajoin viime kesänä tällä vaan kerran, ja sillon mullettina eli 160mm Yari ja 27.5 eessä. Muistan et tuntu tosi pieneltä ja ketterältä Bfe:hen verrattuna, vaikka ei sekään mikään iso todellakaan oo.

Nyt sit mietin et millaseks ton kasais. Bfe on hyvin isoon osaan ajosta parempi, mut jonkinlaisen hyppypyörän tästä haluisin tehä. Kaikki muu on valmiina paitsi kammet ja tanko, ja ne ois tarkotus ottaa Bfe:stä kuhan hommaan jotkut uudet siihen. Tän myötä ois myös tarkotus opetella keulan huoltaminen ja ehkä myös koittaa ite kiekkojen kasaamista.

Potentiaalisia setuppeja, ehkä vähän järjestyksessä järki -> fiilis.

  1. Lyrik 120 milliin ja jossain kohtaa jotkut vähän kevyemmät kiekot + sileemmät kumit eli tekis ihan dirtin tästä
  2. Toi aikasempi parkkisetuppi
  3. Edeltävä, mut 27.5. Joskus testasin isompaa kiekkoa tohon Lyrikkiin ja ihan tyytyväisenä sillä ajoin, et vois mennä ihan silläkin
  4. Tuplakruunu + mulletti, mitään järkeähän tässä ei ois mut moro ku ois siisti
1 tykkäys

Voi juku :drooling_face:

Hyvä ketju, nelosvaihtoehtoa jään odottelemaan.

Oispa tänä vuonna Järvsö/Åre-hommia taas :confused:

Barbroa ku pääsis tykittää niin ai että.

Tekis mieli kasata tää jo nyt, alko fiilistelemään siinä määrin.

1 tykkäys

FREERIDE


Olin aatellu et olisin kasannu tän vasta muuton jälkeen, mutta kävin tossa vetämässä hiton kivaa hyppypätkää Coticilla minkä seurauksena aloin fiilistelee et mitenköhän tää toimis siellä. Seuraavana päivänä huomasin sopivasti et Coticin ohjainlaakeri on entinen ja liukuputkessa myös naarmu joten tarvittavat osat irti ja Surge tulille.

Tää on kyllä tyhmä pyörä. Painaa ihan hitosti, tällä ei polje yhtään mihinkään, juomapulloa kaipais ja liukuvat dropoutit qr-akselilla on varmaan huonoin systeemi ikinä, jarrulevy ja rengas hankaa ku vähän ajaa bermistä.

Mutta tää tosiaan on ihan hiton ketterän tuntunen tohon Coticiinkin verrattuna joka ei tosiaan iso pyörä oo, ihan ku joku bmx vaikken sellasella ookkaan ajanut, mut mielikuva on vahva. Ja alun totuttelun jälkeen hyppiminen tuntuu vaan ihan saakelin hyvältä, tuntuu et lähtee nokalta just niinku haluaa ilman mitään yllätyksiä.

Reach on tosiaan jotain 380 ja chainstayt niin lyhyellä ku saa, ja on tää sen myötä vaan ihan hiton sketchy jos on yhtään mitään jyrkempää kivikkoa tai juuria. Vähän kyl mietti et miten hitossa tällä on vetäny kaikkee mahollista aikasemmin, mut on myös mahollista et oon nykyään vaan oppinu ja tottunu ajaa kovempaa ku sillon ku tällä veti.

Kylhän tää vois kyl olla loivempi ja pidempi ja matalampi, mut sit tää ois kyllä ihan sama ku tuo Cotic. Ohan se oikeesti ihan hitosti parempi pyörä, mut kyllä tälläkin on ollu nyt ihan hiton hauska rällätä muutamaa eri hyppybaanaa. Ja voi moro et tää on vaan siisti.

3 tykkäystä

Rankka :salutsmoker:

ei sille mahda mitään ku on vaan hyvä!!

Nyt ku tällä ajanu pari kertaa enemmän pitää kyl myöntää ettei siisteyskään kanna ihan loputtoman pitkälle. Tosi kiva tollasilla flow-pätkilllä mutta ihan samalla tavalla se Bfe siellä menis ja sit ku menee dirtille niin on tota joustoa vaan liikaa eikä noi renkaatkaan siellä toimi. Eli eiköhän tän kohtalo oo sit keulan madallus ja jotkut helpommin rullaavat kumit.

Nyt ku on hommannu uusia osia Bfe:hen sain vihdoin molemmat kasaan samaan aikaan. Jarrutkin piti laittaa mutta takajarrun korkki olikin irronnut, joten pitää vielä ettiä se ja ilmata sitten. Nuo vanhat Konan polkimet on kyllä rajut/kamalat.

Ajatuksena tän kanssa on nyt se, että pari kaveria vois tällä päästä testaamaan mäkihommia pyörällä jonka kanssa ei tarvi pelätä kuolemaa ihan niin paljoa. Voi tosin olla et se oon minä joka tällä ajaa ja Bfe on se mitä lainaan.

Bfe tuntuu nimittäin tähän verrattuna ihan dh:lta, ja kun muistaa kuinka kiikkerä ja ketterä se on verrattuna oikeeseen dh-pyörään niin mietin kyllä taas et miten helvetissä tällä on aikanaan ajanut vaikka mistä. Mutta kyllä tää silti jonkun marketin xc:n voittaa.

1 tykkäys

Vahvasti tästä (190mm Zeb ahhh) inspiroituneena päätin et pitää kyl tääkin pistää taas kasaan ja kattoa et teenkö mä tällä yhtään mitään vai pitäskö tässä vaan alkaa tyhjentää varastoa.

Kasa lainaosia, mm. ihan todella viitteelliset jarrut ja parit osat irti BFe:stä niin tällänen tää tällä hetkellä on. 160mm keula ja 27.5/26 mulletti.


Naurattaahan se vähän kun tota toista pyörää on hionu ja säätäny ihan hitosti, mut sit ku pistää tälläsen kasaan varmistaen vaan et kaikki pysyy suunnilleen kiinni niin ekalla mäellä saakiin vedettyä ne parit hypyt ihan heittämällä ländiin mitkä ei aikasemmin vaan onnistunu. Eli kiinnostaa ihan hitosti miltä tää tuntuis oikeesti järkevillä jarruilla ja jos tota keulaakin vaikka taas vähän säätäis. Muistan kyllä edelleen millasta tällä enduron ajaminen oli ja olihan tää ihan todella levoton, mut tuntu et bermeihin ja hyppyihin tuli heti joku +5.

3 tykkäystä

Kunnon cannoning.
Pitäsköhä saakeli itekkin ryöstää Gimppiin etujarru jostain ja lähtee hissimäkeen toilailemaan?

Todellakin! Tosin toi Surge on kyllä ihan oikeesti mäkikelpoinen, mun eka pyörä oli vähän ton Gimpin tyylinen niin hyppäys siitä tähän oli kyllä aika kova. Tää Kona on kyllä sellainen mitä aina välillä muistelen et miten hitossa sillä tuli ajettua kaikkea mahdollista.

Heh, vois nyt kirjottaa ihan saman viestin ku kaks vuotta sit ku tätä viimeks testaili. Lainasin tähän jarrut, kammet ja ohjaamon BFe:stä ja niin siisti ku tää olikin niin noilla Levin tutuilla pätkillä tulee sen verran enemmän vauhtia ja rytyytystä et loppuu kyl pyörä ja uskallus kesken. Eli katsellaan mitäs tän kaa sit taas tekis. Ehkä voiskin seuraavaks kasata ton pienemmän BFe:n ja kattoo mitä siitä tulis.