Projekti: Cotic SolarisMAX

No niin, vuodenvaihteen lähestyessä alkoi näyttää siltä, ettei toi atlantin kupeessa sijaitseva ruttosaari saa asioitaan järjestykseen ja brittiläisestä teräksestä tulee vielä mantereen puolella pula. Enhän minä varsinaisesti toista teräsjäykkäperää tarvitsisi, kun tallista (tai siis työhuoneesta) löytyy jo BTR, mutta vähän vähemmän aggressiivisen geon pyörä kiinnostelis vielä. Olisin mieluusti ostanut vielä samalta lafkalta Rangerin rungon, mutta niiden hinnat ovat tässä viime vuosina karanneet ja lopulta sitten brexit vielä.

No, kävi sitten niin, että Pinkbiken osta/myy-palstalla tuli vastaan huokeaan hintaan Coticin SolarisMAX:n runko. Aikaa rungon muiluttamiseksi Suomeen ennen vuodenvaihdetta oli vielä jäljellä.

Perustelin itselleni rungon hankintaa ainakin seuraavilla syillä:

  • Solarismaxissa on geon kanssa samaa henkeä kuin Rangerissa, loiva keulakulma + lyhyt keula kiinnostaa
  • Cotic on siisti lafka
  • Talveksi olis kiva olla jotain kasailtavaa
  • Tallboylle on kaks kiekkoparia, eli siitä sais toiset aina tälle lainaan
  • Muutenkin osalaatikosta löytyis jo tarpeettomina jarrut, voimansiirto ja jotain tilpehööriä, ei tarttis kun keulan, ohjaamon ja satulatolpan…eli ei juuri mitään

No joo, ainahan sitä itselleen osaa valehdella. Laitoin myyjälle vähän sellaisen lowball-tarjouksen, mutta sehän sitten tarttui siihen vielä. Eipä siinä kauaa kestänyt, kun runko saapui tänne pohjolan perukoille.

Muuten alkaa olla osatkin hankittu tai vähintäänkin tilattu, mutta jos nurkissa pyörii 170mm+ mittainen hissitolppa niin sellaista saa kyllä suositella.

Tavoitteena olis rakentaa tää sellaisten laadukkaiden peruspalikoiden ympärille, mutta katsotaan mitäs syntyy.

6 tykkäystä

Kyllähän talliin aina yks cotic mahtuu! Hyvän näköinen pintakäsittely. Onks se kromattu tai jotenkin muuten pinnoitettu?

Cotic-jengi vaan kasvaa!

1 tykkäys

On se pinnoitettu, taitaa olla vaan joku kirkkaana hohtava hopeamaali. Tai en minä tiedä kromauksesta mitään, mutta eikös se ole kalliimmanpuoleinen operaatiokin?

Tässä pinta näkyy paremmin.

Siistin näköinen livenä kyllä, kuullut vähän et Coticilla noi maalipinnat ei kestävämmästä päästä, mut tämä yksilö oli onneksi muovitettu valmiiksi.


No niin. Tällainen siitä sit tuli, joskaan varsinaista ajoa ei ole juurikaan viel nähnyt. Sain kasaan tuossa tammikuun puolvälissä lumien tulon jälkeen ja toi Tallboyn kakkoskiekkoparin xc-rengastus ei ole oikein innostanut lähteä jäisille poluille. Pitäis ehkä hankkia 29-nastarenkaat, mutta tähän projektiin upposi sen verran fyrkkaa jo muutenkin, että jäänee ens talveen. Nyt voi talviajot vetää Belterillä jossa nastat alla.

Eli ei siis varsinaisia suurempia käyttökokemuksia, pari kertaa vähän käynyt varovaisesti testailemassa kuitenkin sen verran, että geometria ja mitoitus vaikuttaa kyl asialliselta. Tottunut vähän pieniin pyöriin (Tallboyssa reach 470 ja Belterissä 450, itsellä pituutta 183) niin kiinnostaa tällainen reilumpi mitotus tositoimissa.

Speksit:
Marzocchi Z2 120mm (ajatuksissa ehkä pidentää tää 130mm tarpeen mukaan)
XT/SLX-voimansiirto, XT-jarrut
Huntin XC Race -kiekot
SDG Tellis -tolppa
Ohjaamo/satula jne Chromagia
Gripit ja polkimet DMR

5 tykkäystä

nam nam

Oliks tää nyt L vai XL?

Tämä on ihan L, näyttää kyl noissa kuvissa joltain XXL-mallilta :grimacing: