Polygon T7

https://i.imgur.com/qFnUFJs.jpg

Tällainen Polygon Siskiu T7 tuli hankittua Trek Fuel EX:n syrjäyttäjäksi Tuusulan Diamond Bikesistä. Pyörä on valmistettu Indonesiassa kaikille tutulla Inseran tehtaalla ja valmistajan takuu rungolle on 5 vuotta. Jälki on aika karua ja pyörä on painava.

Osia tuli ja tulee vaihtumaan:
-Ohjaamoon 50 mm RF stemmi, Renthal Fatbar 800 mm tanko 40 mm nousulla ja DMR Deathgrips thin/soft
-Keulaksi 150 mm Lyrik Select+ 42 mm offsetilla
-Kumeiksi eteen DHRII 2.6 WT EXO+ MaxxTerra taakse Aggressor DD Dual 2.5 WT
-Jarruiksi tarvittaessa Shimanon 4 pyttyset jos nuo Tektrot on ihan perseestä
-Liipasin voisi olla hyvä jossain vaiheessa päivittää SLX tai XT malliin
-Satula WTB Koda (tosi hyvä)
-Polkimet DMR V12 Mg

Päädyin malliin rungon geometrian, hinnan ja positiivisten Youtube-arvostelujen vuoksi. Speksi on mukavan tavallista ja em. pienillä päivityksillä tästä saa myös mäkeen sopivan pyörän.

4 tykkäystä

Tykkään näin sivustajakatsojana pyörän geosta ja värityksestä. Mielellään kuulen lisää toimivuudesta. Diamond bikesin kuvaus kertoo, että pyörä sopii hyvin myös keväisille koiranulkoilutuspoluillekin:
Screenshot 2021-03-01 at 8.48.48

2 tykkäystä


Sain nyt viikonloppuna noita päivityksiä tehtyä. Harmi että kelien puolesta jopa ispit alla on mahdotonta tai ainakin perseestä pyöräillä poluilla.

Tuntuu ja näyttää aika isolta pyörältä. En punninnut :smiley_cat:

3 tykkäystä

Heti ku sulaa ni lähetää kyllä vetää, näyttää hyvältä.

Miten on Polygon palvellut? Itellä on tuosta pykälää edullisempi versio, vastahan tässä opetellaan ajamaan.

Oon kyllä tykännyt. Joustoa riittää mutta pyörä on leikkisä ja omaan käyttöön riittävän poljettava. Etupään geo on tosi hyvä 65 hta ja 150 mm 42 offset keulalla. Painoa ei ollut kun 16 kiloa ao. kokoonpanossa. Kiekot ei meinaa pysyä suorina, selvästi paketin heikoin osa. Osasarja on tosi hyvä ja jarrutkin ihan yllättävän ok.

2 tykkäystä

Ite en ole kauheita kilsoja saanut ja maltillista ajoa pääsääntöisesti. Massaa löytyy kahden normikuskin verran niin olen kiekkojen damagea vähän pelännyt, toistaiseksi pysyneet kunnossa.

1 tykkäys

Pinkbikella oli tuosta T8-versio juuri testissä: https://youtu.be/gp4a8Waf5Yo

Toi on erittäin eroottinen runko ja Dan Wolfella on liki eroottisin kokonaisuus. Hauska knoppi tosta, ajaa Microshiftin edullisella voimansiirrolla mutta jarruina melko hintavat Trickstuffit.

No samanlaisia huomioita rungosta oli pinkbikeltä kun multa. Lisäyksenä voisin laittaa perän jäykkyyden. Eli on aika löysä, varmaankin tarkoituksella. Toivotaan että kestää.

Viime kesän ajot meni plörinäks mutta pyöräily kiinnosta. Jos kysyin vuosi sit että voiko halvalla saada hyvää niin vastaus on, että ihan hyvää. Jarrut ja levyt tästä joutu kuitenkin vaihtamaan ja seuraavana kiekot, eli ois ehkä kannattanut ostaa suoraan joku laadukkaampi pyörä.

On todella pehmeä poljettava eli lenkkiä tällä ei kiinnosta ajaa. Alamäkeen tosi mukava eikä iskareissa ole ylimääräisiä säätöjä.

Osat:
-alusta rockshox deluxe select+ ja lyrik select+ 150 mm
-Kiekot shimano navat ja jotkut leveät tarvike kehät, painaa ainakin 2,5 kiloa, 2.5 aggressor dd takana ja 2.6 dhr exo+ maxxterra edessä
-voimansiirto deore 12 spd, dmr v12mg polkimet
-Jarrut m8020 caliperit deore kahvoilla, 180 mm slx levyt ja sintteripalat
-Ohjaamo raceface stemmi 50 mm ja renthal fatbar 40mm/800 mm, deathgripit
-Istuimisto transx 170 mm dropperi ja wtb koda leveä luottosatula

1 tykkäys

Tämäkin on tänä päivänä 300 € kalliimpi aika samoilla spekseillä mitä viime vuonna. Edullisempi malli D7 on pompannut parissa vuodessa 1299 ->1799 mutta mukaan on tullut hissitolppa, tosin vaihtaja tippunut xt → deore.

1 tykkäys

Vieläkö näitä on ajossa teillä? T8 mallin hinta on näköjään taas noussut, nyt 2800€. Onko silti hyvä ostos tuohon hintaan?

On vielä ajossa. Maksoin T7 mallista 1800 ja päivityksiin meni muutama satanen. Pyörä on hyvä alamäkeen. Erityisesti geometria 150 mm keulalla on onnistunut, lyhyt satulaputki on todella kiva ja laatu korreloi mun mielestä hinnan kanssa.

2800€ hinnalla pistäsin jonkun satasen lisää ja ostasin käytetyn, todella laadukkaan pyörän.

Mun XL kokoinen t7 vois olla myös kaupan stockina hyvinkin halvalla tai paremmilla osilla vähemmän halvalla, työsuhdepyörän tieltä.

Työsuhdepyörä tässä itselläkin ajatuksena, joten käytetty ei passaa. Kolmella tonnilla kyllä sais aika kivan pyörän käytettynä.

T8 mallista vaihtaisin heti nykyisestä pyörästä kiekot, jarrut, kammet ja ohjaamon. Näillä päivityksillä varmasti saa vähän painoa pudotettua.

Uuden pyörän alta vanha myyntiin:

Polygon T7 2021 speksit samat kuin tässä: Polygon Siskiu T7 2022 | Mountain bikes | Diamondbikes English
-Keula ajamaton
-Renkaat Schwalbe hans dampf speedgripit ajamattomat
-Uusi SLX 12 ketju
-Iskari kaipaa täyshuoltoa syksyllä, toimii hyvin edelleen ja huomioitu hinnassa
-Linkusto hyvässä kunnossa
Jarrut vaihdettu XT 8020 kalibereihin deore kahvoilla
-kuitti löytyy :slight_smile:

1250€