Pole Taiga projekti.

No niinhän siinä sitten kävi että hetken mielijohteesta laitoin viikko siiten hyvin palvelleen Salsan Beargreasen kokeeksi myyntiin (-16 pyörän ostaessani lupasin itselleni että en sitä ikinä myisi). No ensimmäinen yhteyttä ottanut sitten veikin sen mukanaan. No meni keväällä niin sutjakasti polen taipaleen kotiutus kun luvattu kolmen viikon toimitus aika rungolle ei venynyt ihan neljällä kuukaudellankaan niin katsotaan että kuinka nopeasti Taigan runko saadaan kotiin.
Navat ja kehät tulevat Dt-swissiltä, vaihteisto tuttua ja turvallista shimanon xt:tä 1x11 muodossa ja kammiksi tulee sramin gx:ät.
Jarruiksi tulee vanhat kunnnon kunnon vanhat shimanon xt m8000 sarjan hidastimet 180mm levyillä.
Loput osat eli stonga, tolppa, stem ja mitä muuta siihen sitten vielä meneekään haalitaan kaapin perukoilta… Oikeudet mahdollisiin muutoksiin pidätetään… Ja niitähän varmasti tulee… Nii ja 2 viikkoa näytti olevan alustava toimitusaika.

2 tykkäystä

No sieltähän se runko tulikin aivan luvatussa ajassa, no kiekot ja jarrut vielä ovat jossain logistisen ketjun syövereissä. Ensi viikolla toivottavasti pääsee laittamaan pyörää kasaan. Murtuneet kylkiluut pitää kyllä nyt huolen et fatbike päivän ajelut jää väliin.

1 tykkäys

No niin pieni ihminen otti hallintaotteen logistisesta pyörteestä ja suht kovista vastoinkäymisistä huolimatta kaikki osat ovat nyt hallussa ja keskiviikko aamulla saa laittaa pyörän kasaan. Sen verran suunnitelmat muuttui kun mustasta perjantaista tulikin hankittua Brand-x ascsend 125mm dropperi ja renkaiksi alunperin kaavailtujen jumbo jimien sijaan alle laitetaan Maxxiksen minion fbf sekä colossus 26x4.8 kokoisena.
Mutta katsotaan sitten keskiviikkona mitä Eurajoen Pyöräpalvelun Jani saa mulle vielä myytyä ja millaiseksi lopulta kokoonpano muodostuu.

Itselläkin on tämmönen takakumina ja ollut ihan hyvä yleiskumi. Jos joskus tulee tuo bud ajettua edestä loppuun (tuskin näillä kilsoilla ihan heti) niin voisin harkita myös eteenkin vastaavaa. Voi tosin olla että on tottunut jo niin tohon budin sivuttaispitoon ettei pienempinappulainen enää kelpaa.

Tuleekos tähän siis ihan peruskeula vai joku muu?

Joo ainakin talvi ajellaan ihan omalla keulalla jos keväällä miettisi mastodonin hankintaa.

Joku viisaampi ois saattannut varmistaa että meneekö sramin fat5 kammet 120mm kierteelliseen keskiöön… Ei mene… Mis sie tarviit oikee hyvii läskipyörän kampii ni miul ois sellaset.

härkänen

Niin jaa tosiaan, itseltäkin on mennyt ohi tuo BSA120-keskiö. Kattelin että onhan noita joillekin fateille vielä leveämpiäkin, mutta itselle on arvalla sattunut tuo 100-millinen ja varmaan hyvä niin.

Eihän se oo rojekti eikä mikään jos olis mennyt ekalla oikein.

No niin saatiin se Taiga rimpuiltua kasaan ja lopullinen kokoonpano muodoistui seuraavanlaiseksi.
Kammiksi tulivat Racefacen turbinet 175mm pitkinä ja eturatas saman puljun 30t, kasetiksi shimpan 11x slx 11-46 välityksellä vaihtaja sekä liipaisin xt:tä.
Jarruiksi shimanon xt m8000 eli ne vanhat kunnon kaksmäntäiset 180mm levyillä .
Kiekot ja navat Dt-swissin, renkaiksi tuli Maxxiksen minion fbf eteen ja taakse Maxxiksen colossus ja 26x4.8 kokoisina.
Satulatolpaksi tuki hankittua mustasta perjantaista Brand-x ascsend 125mm stelthina.
Satulaksi otin testiin Ergonin sr compin.
Ohjaamo on xlc:n kamaa stem 35mm ja sarvet oli muistaakseni 780mm leveet 20mm nousulla ja 9° backsweepillä, gribit on Ergonin GA3:set ei ole vielä tullut omaan käteen paremmin sopivia.
Runkoon lätkin Riesel designin suojateippejä jollain stickerbomb kuvioinnilla. Toivottavasti nyt menis hetki ilman mitään uusia projekteja ehtisi visa jäähtymään.

3 tykkäystä

Kun tässä keulakulma on vauhdikkaampaan menoon asetettu, mutta keula on täynnä kiinnikeitä, niin kiinnostaisi tietää onko joku harrastanut bikepacking-retkitouhuja näillä. Onkohan toi keula mimmonen lastattuna, mulla ei ole oikein mitään hajua miten edes tota lähtisi pohtimaan.

Mielestäni olen nähnyt kuvan taigasta retki varusteissa fillarifoorumilla mutta en valalle mene asiasta. Itse ajattelin tehdä keväällä parin yön vaelluksen niin silloin viimeistään tulee esiin sen puolen toimivuus. Sunnuntaina ehdin ajelee 30km lenkin ja jotenkin tuntui et tos on kaikki hyvin balanssissa tuntuu ketterämmältä mitä luulisi ja menee mukavasti yli esteistä. Rengastus ei kyllä rullaavuudella juhli mutta pito on hyvä eikä se rullaavuus oikeastaan haittaa kuin sellaises veteläs ja märäs hiekas/sorassa.

Luulen että voi olla hyväkin jos laittaa nyssäkät haarukan jalkoihin. Karate monkey ei ole juuri millänsäkään kun siinä on kans korvakkeet takaviistossa, vaikka keulakulma onkin varmaan kolme astetta jyrkempi. Hämmästyin oikein miten hyvä siitä tuli, kun olin siihen asti kuvitellut että suunnilleen ainoa mahdollinen tapa saada etukuorma neutraaliksi olis low trail ja siksi odotukset oli aika matalalla

Hyvä rengastus. Taidan tehdä samat.

Rengastus vaihtui tuossa pari viikkoa sitten 4.0 Jumbo Jimeihin kun ei noi maxxikset rullannut mihinkää joten odotelkoot ne talvea. Lisäks rallinaaman cinch systeemi tuntuu aika juosten kusemalla keksityltä. Eli näin maallikon silmillä ja jo yhdet laakerit vaihtaneena, taitaa ongelma olla kammen ja laakerien välissä olevat muotoillut simmilevyt jotka painaa laakerin suojakumia.

Ajan ite 4" liteskin jimpojumeilla kunnes kylkien repeämä meidät erottaa. Silti colossus takana ja fbf edessä tuntuu vain kohtalok… kohtuulliselta.

Liteskin on kyl todellisen seikkailijan valinta. :ok_hand:

En valkannu ite. Snakeskinit sihisee tallissa valmiiksi. Mutta ei noita kehtaa alkaa myydäkään niin ajetaan ne puhki. Tuskin tonnia kestävät.

Mulla kesti kyl edellises fätis liteskinit ihan hyvin toki ehkä nyt ihan kaikkein rajuinta kivikkoa tullut ajettua ikin niillä kun tääl Säkyläs on aika tollasta hiekkaisaa maastoa. Mut kyljet kyl tihku aina läpi