Orange

Tämmönen 29-pyörä. Myin Pole Taival -rungon ja ostin tilalle Orangen, ei tarvinnut oikeastaan mitään hommata vartavasten tätä varten, osat meni suoraan Polesta Orangeen, ainoastaan pidempi takajarruletku.

-2017 Orange stage 5 XL
-Iskari Fox X2
-Keula 140 mm RCT3 Pike, tänään laitoin Debonairiksi
-Stemmi joku answerin 50 mm (mun lemppari yksittäinen osa tästä pyörästä)
-Tanko Funn fatboy Supreme (paikallinen juniori kysyi, että onks kyseessä aito Supremen tanko)
-Kammet jotkut Blackspiret Sramin 32 teräsrattaalla
-Ketjuohjuri&taco Blackspire
-Polkimet Burgtec
-Jarrut Magura MT5 Shimano Deore ja SLX -kahvoilla
-Hissitolppa 170 mm Brand X
-Satula Nukeproof jokin
-Kiekot Stan’s Flow (takanapa Hope pro 4)
-Voimansiirto 10-vaihteinen Deore m6000, Saint-vaihdevipu ja 11-46 takapakka. Toimii hyvon, vaikka virallinen maksimi tolle Deorelle on 42 hammasta.

Jonkin aikaa ajettu ja oikein mainio lenkkeilyyn, hyppimiseen ja Turun alamäkiajoon. Iskari tuntuu aika hyvältä Foxin säätösuositkusilla, mutta luultavasti säätelen sitä vielä hieman. Vaikein osuus iskarisäädössä on, kun RS-iskaripumppu suhauttaa epämääräisen määrän painetta ulos, kun pumpun irrottaa.

Kiekkosetin ostin uutena ja jotain 9 kk meni, että takanapa hajosi. Vastaavia kokemuksia oli Pinkbikepssä monella ja sainkin takuusta uuden kiekon. Vaihdoin siihen tosin uuden takanavan, koska uudessa kiekossa oli ainakin ulkonäöllisesti täysin sama Stan’s Neo -napa.

Eipä tässä kai muuta, juomapulloteline sais olla, mutta selviän toistaiseksi kyllä ilmankin.

6 tykkäystä

saatanan hieno!!! hyvännäkönen ohjaamo ja kaikki hyvin

supreme tanko on kyllä kelpo asuste

Tykkään, toi muhkea takahaarukka herättää tuntemuksia. Toivottavasti saa kovaa ajoa osakseen ja saahan se kun tietää kuskin.

Joo, fiilistelen kyllä kans Orangen takapalikkaa. Siinä on jotain sellaista pappatunturia ja 2000-luvun alun kokeellisuutta josta tulee hyvä mieli :kovapeukku:

Orangeist tulee mieleen paljo GT. Ennakkoluulotonta muotoilua. Myös tän buildin ennakkoluulottomat värikoodaukset :drooling_face: nätti/5

Ajoin kerran mäen alas tällä suurelle laivalla. Mulle ois varmaan S tai M oikeemman kokonen. Mutta tuntu tosi hyvältä. Perän jäykkyys vakuutti jotennii. Jäi tekee miel testsilla oikeemman kokosta. Vähä monessa täpärissä mietityttää toi satulan korkeus ku tottun jäykkäperällä saamaan sen niin alas. Jatkot sitten jäykkiksestä täpäriin -triidissä. :smiley:

Maukas pyörä! Raju ohjaamo, utility harmaa ja muutenki utility look Orangessa miellyttävät erityisesti! Myös nyt kurakeleillä toi aito suora single pivot järjestelmä kyllä. Itekin kattelin vakavissani 27,5 Fivee mutta ei sattunu osumaan sopivaa kohalle. Jotenkin siistiä kuin samanlaisina noi on onnistuneet säilymään jo aika pitkään ja kuin noissa Orangeissa on niin omanlaisensa toi olemus.

Hiukka osia vaihtunut viimeaikoina. Vaihtajastakin näköjään on mennyt kytkimen vipu poikki, elikkä nyt on vaan koko ajan päällä.

Satula Nukeprooffista vanhaan kunnon Burgtecciin, on mukavampi istua tämä. Blackspiren kammet meni poikki, laitoin tilalle XT M8000:t, jotka olin alunperin tilannut siihen Propainiin. Iskariksi laitoin Commencalista Vivid Coilin, toimii imo aika hyvin single pivotissakin, ei oo vielä kertaakaan tullut kovia pohjaamisia. Hidasta vaimennusta vois olla enemmän, mut se projekti odottaa vielä, koitan nyt noiden säätöjen kanssa aikani ensin pelata. Ainiin ja pistin tähän ne Shimanon mt520-jarrut ja magurat menee Propainiin, kahvat tässä M7000 SLX.

Sit noi rumennukset :smiley: blackburnin kassi, menee sisuri, pumppu, työkalut ja paikkavehkeet. Pistin myös 3d-tulostetun juomapullotelinemahdollistajan (kakspuoleisella teipillä ja nippusiteillä), joten nyt on juomapullo kurakeruupaikassa, mutta eipähän tartte reppua…

2 tykkäystä

Stage 5 runko hajosi, takuut tietty ummessa, joten piti kysellä kotivakuutuksesta rahaa uuteen runkoon. Koska stage 5 ei ole enää Orangen mallistossa, sain tilalle Stage Evon. Tänään aamulla sain laitettua vanhat Orangen osat tähän ja kävin ajamassa sisäänajolenkin. Varsin mukava polkuajoon kun vertaa Propainiin.

3 tykkäystä

propain kyllä aika raaka salee lenkille :smiley:

onnea uudesta pyörästä hitsi!

Onnea! Mitä edelliselle kävi?

Rungon takahaarukan vaihdevaijerin läpivientiaukko lähti halkeemaan. Tässä uudessa rungssa on noi läpiviennit toteutettu eri paikkaan, saapa nähdä kestäisikö siellä paremmin. Pitää ottaa kuvia jossain välissä, puhtaasta rungosta olis saanut siististi, mutta se on myöhäistä

2 tykkäystä

Tämmönen siitä tuli. Suurinpiirtein samat osat kuin viimeisessä versiossa stage viitosesta, eli kiekot, voimansiirto, tolppa jne on vanhaa. Jarruiksi tosin otin uuden tuttavuuden, eli TRP:t. Taas yksi mineraaliöljyjarruvalmistaja testiin. Viikonlopun verran tällä ajoin ja ihan polkupyörän tuntuinen.

4 tykkäystä

Käytiin myltsin kanssa viikko sitten ajamassa xc:tä. Otin kuvan ennen reissua kun aurinkokin paistoi. En nyt tiiä mitä kännykän kamera tekee kuvalle, mut joku mittasuhteissa mättää mun mielestä.

Pitkästä aikaa lukkopolkimet ja kai noilla lenkkeilyyn jotain iloa saa. Testissä myös jonkun enskakisaviikonlopun dyykkausrengas, eli paikattu exo minion ss. Saas nähdä

6 tykkäystä

Toi väri on lähes täsmälleen sama kuin sen -70-80-luvun vaihteen jääkaapin, josta olen aikoinaan sanan ‘beessi’ oppinut. Sopii hyvin Orangen estetiikkaan.

images (1)
Luulin et olin postannu jo tän mut en ollukaa joten tässä.

Lukkopolkimet kyl kiinnostaa itteäki ujosti tasamaan mtb lenkkeilyyn mut pelottaa et jää liikaa koukkuun.

Ite ajan nykyään varmaan aika 50/60 lukoilla ja fläteillä. Silleen bipolaarisesti tasamaat lukoilla, hissimäet fläteillä - paitsi jos täysittelen hissimäkeä jäykkäperällä ni sit laitan lukot ku tuntuu ettei takajalat enää meinaa pysyä muuten paikoillaan.

About näin. Pikkujousto-Orangella nyt lukkojen kanssa ja Propainilla isoine joustoineen fläteillä. Tavotteena olis saada onefootteriin sellanen varmuus, et saa joka hypystä, mistä pyörällä ajaa.

Lukoilla hyppiminen taas on aika kurjan tuntusta, mut väittäisin tottumuksen puutteeksi.

Tässä nykytila, eli renkaita vaille sama kuin edeltävässäkin kuvassa plus hieman selkeämmällä kuvalla.

Osalistaakaan en ole julkaissut, elikkäs
Kiekkoina newmen evolution sl -navat dt swiss XM 401 -kehillä
takapakka: joku 10-vaihteinen sunrace 11-46
takavaihtaja: deore m6000
vipu: saint
kammet: rotor kapic
iskari: super deluxe ultimate
keula: non boost pike
tolppa: brand x 170 mm
satula: pro griffon
stemmi: newmen evolution sl
tanko: kuitunen protaper
jarrut: magura mt5 2 sormen kahvalla
jarrulevyt: 180 mm formulat
renkaat: kenda nevegal 2 pro takana ja edessä hans dampf

Kiva pyörä edelleen. Satulalaukussa rengasrikkovarautumisvehkeet, juomapullotelinereijissä myös pumppu. Letkuissa on mittaa, mutten taida lyhennellä, kun on jo näin pitkään olleet.

4 tykkäystä