MTB666 BIKE CHECK: YT Capra 29 Al Comp

Höpötän videolla:
https://youtu.be/f9sm0gMxPsM

Pyörä tuli viime huhtikuussa kolmen kuukauden odotuksen jälkeen.

Renkaina oli e13 lgr+ jotka pitivät oikein hyvin mutta eivät juurikaan rullanneet, tuntui että piti alamäkeenkin polkea lisää vauhtia. Nämä vaihtuivat schwalben renkaisiin, eteen 2.6 magic mary soft ja taakse 2.6 nobby nic speedgrip. Uudet renkaat rullaavat huomattavan hyvin mutta takapään pito on aika herkkä. Haittaa siis jarruttamista, mutkissa takapään lievä eläminen ei itseäni haittaa.

32 hampaan eturatas vaihtui 30 hampaiseen, koska jerkku reisissä ei vaan riitä mäkien nousemiseen tuolla. En myöskään juurikaan käyttänyt e13 pakan 9-hampaista ratasta.

Jousituksen tuunaus on vielä kesken mutta eiköhän sekin lopulta säätöihin saada.

3 tykkäystä

Tää oli mukavan leppoisaa aamukahvin taustalle.

1 tykkäys

Ylenmäärin oli rasvaa tuolla ilmajousessa, huollon jälkeen pelaa todella pehmeästi <3

Testilenkin tehneenä voin sanoa että 30 hampainen eturatas on just ja just riittävä. Olisin tilannut 28 jos niitä olisi ollut varastossa mutta tuolla 30:ellä nyt mennään. Olisi ollut fiksua tilata tuo 170mm ilmajousi keulaan jo ennen huoltoa, nyt täytyy seuraavaan huoltoon mennessä se tilata, keula luultavasti antaisi pidentää 180mm asti mutta en ole varma miten runko tuohon suhtautuisi.

Vaihdoin pedaalit shimanon pd-gr500 flatteihin koska kiinaflatit ilmeisesti korkkas laakerit, ja sit putos kesken kaiken matkaa pois. Keulan joustomatkan kasvatin tänään kun sen huolsin 160->170mm, iskari tarvinnee viedä huoltoon ja siellä saavat ottaa spacerin pois jolloin takapään joustokin lisääntyy tuohon 170mm.

Keskiössä on aivan lievää naksuntaa, se on pressfit92 joten vähän hankalaksi menee sen kanssa. Täytyy varmaan viedä pyöräliikkeeseen.

2 tykkäystä

Iskari meni huoltoon / pidettäväksi ja keskiön naksunta luultavasti johtui huonosti kiristetystä kammenpultista josta voin syyttää vain itseäni. Systeemi liikkui vaan sivusuunnassa.

Yhden lenkin ajaneena voin sanoa että 160-170 muutoksella oli yllättävän iso vaikutus siihen kuinka isoja kiviä päin uskaltaa vain ajaa. Keula tuntui muutenkin todella hyvältä huollon jälkeen. Saapa nähdä mitä iskunpituuden pidennyksestä seuraa, tuohan ei vaikuta paljoa alkupään joustoon. Keulan korotus taas muuttaa heti koko pyörän asentoa.

170mm ja kaksysi kuulostaa kyl siltä et sillä voi jyrätä huoletta vähän isompiakin lohkareita päin.

Joo modernit endurot alkaa olla aika höyryjyriä.

Thread necromancyä nyt vähän kehiin. Capra on vuoden aikana saanut kaikkea pientä päivitystä ja nyt jaksaa ehkä vähän kirjoitella. Eli, fox x2 iskarin isku pidennettiin 60mm → 65mm, tämä lisännee takana joustomatkaa 160mm → 170mm. Rikkinäinen Acros headset sai väistyä ja tilalle tuli cane creek 40. Fatbar 800mm 30mm risellä vaihtui raceface next halpisbariin jonka mitat ovat 760 ja 10mm. Molemmat ovat alumiinisia mutta tuo fatbar oli silti noin 100g kevyempi. Oli outo tunne kannatella molempia samaan aikaan. 36 joustomatkan pidensin 180mm, osittain tämän takia halusin laskea ohjaustankoa. Alusta tuntuu hyvältä mutta varsinaista testilenkkiä vielä vailla.Lisää säätöä tapahtui tänään. Renkaisiin meni schwalbe procoret ja pikaisella testilenkillä mun pumpun mukaan edessä 12 psi ja takana 14 tuntui aivan älyttömän hyvältä eikä kolissu kanttarin reunoihin vaikka oikein yritin. Pitoa on roppakaupalla, pehmeesti menee ja rullaa hyvin. Stemmin vaihdoin 50mm->35mm ja tuntuu että olis helpompi nostaa pyörää nyt. Slammasin satulatolpan kun frank meinas että se on liian korkea matalimmassa asennossa. Vähän kyllä tuntui että toi satulatolpan messinkinen key saattaa olla entinen, eli satulan sivuttaisliike on aika suurta. Keulakulma puhelimen appilla mitattuna nyt 65 astetta.


DMR stemmi on paljon järeämpi kuin renthal apex.

Procoret tuntuu hyvältä mutta lisää painoa.

Takakiekko lienee tehnyt syntiä kun painaa noin hurjasti nykyään :smiley:

3 tykkäystä

Procoresta oon myös pitänyt. Välillä osuu kyllä selkeästi insertille, mutta vielä ei vuoden ajojen jälkeenkään ole procoren sisuri hajonnut, joten toistaiseksi ainakin ollut murheeton ajossa. Joskus jos pitkäksi aikaa ehtii litkut kuivahtaa, niin voi olla repimistä, kun ulkokumia haluaisi irti procoresta, mutta se on se ainoa ilmentynyt murhe.

Katsoin tuosta vikasta kuvasta äkkiä, että sähkönen hissitolppa, mutta olikin oven lukko :smiley:

3 tykkäystä

Reilummankokoinen sähkösäätö :smiley:

Joo meitsi vinkuu aina pyöris jos satula turhan korkeella.
Mut se on vaan ku en osaa ajaa täpäriä vielä. Pyrin menee turhaa liian taakse takarenkaan päälle ku jäykkäperällä ajais.

Hitoksee hyvä tankki tää!!

1 tykkäys