MTB666 BIKE CHECK: Cotic BFE 27.5

Kävin tossa miettimään, että tää pyörä täyttää kohta kaksi vuotta! Pelkkää lovee.

Pyörän löysin Sheffildiläisestä pyöräliikkeestä joka oli niin mukava että suostu lähettelee mulle suomeen. Sain postit vielä ilmasiksi, kun oli parikyt puntaa alea pohjalla. Sittemmin Cotic on ottan kokonaan itelleen myyntiin pyöränsä.

Pyörä korvas tullessaan On-One 45650b:n. Halusin sillon vähä paremmin alamäkeen kulkevan kulkineen. Ei ehkä tieto ja taitoa ollu niin paljo, että tommosta nyt aidosti oisin tarvinnu, mutta halu voitti ja tän veronpalautuksilla kotiutin. Ja hyvä niin.

Pyörä on todella hyvä. Se tekee kaiken. Pyörän ominaisuuksien takia ei ole mikään homma jäänyt ajamatta. Ehkä HUCK TO FLAT -hommat jätän pakon eteen :-------D

Alun buildistä on vaihtunu vanteista kehät. Levin kätkän ek oli liikaa niille. Varsinkin etuvanteelle. Nyt kehinä jo vuoden verran ollut DT Swiss Enduro Cross E 532. Ite kasatut ja just pääsin sanomaan että hyvin kestän!

Jarrut vaihdoin XT-> Saint ja en kyllä maksais sitä summaa tosta “upgradesta” ehkä uudestaan. Mut tuli ihan ok tilaisuus kokeilla ni…

Dropperina edelleen hyvin toimiva Brandx kopiolinjalla oleva Tranzx. Vipu vasta meni rikki kuljetuksessa ja sain ostettua kaverilta jonkuu mega kalliin crankbrothersin. mut halvalla :smiley:

Fabricin cageless juomaputeli kyl hyvä. ei tippunu ku kaks kertaa. endurokisoissa molemmilla kerroilla ku pannuttan.

Tangon tossa vaihoin ku halvalla sain 35mm. kalliilla ostin sitten stemmin mut tää on tätä sulovileeni hommaa. Jäykempi kyllä selkeesti ku edellinen funnin hommelit. Mut ei nyt mitään täysin järisyttävää kai. tän vaihdoin yhteydessä myös ohjaamo tippu vähä alemmas ja lähemmäs itteeää. Tuntu(u) aluks vähä oudolta mutta taidan tykkää siitä ku tulee vähä enemmän eteen paino.

Eturattaan sain päivitettyä pienemmäks. kiitos tarde. Ohjuri ja bashring ois kans jo ostettu, mutta en oo saannu sitä vielä kotiin.

Renkaat vaihtu dh-jytkyihin kun en tykkän miten EXO murtu aina alta. Oon sen verran painavakin varmaan, että ei toimin. ja varmaan ajan myös jotenkin vähä raskaasti. tai jotaa. mut eka oli maxxis mut nyt hyppäsin kokeilee schwalbea ja hyvähän sekin on.
On siis ajettu bikepark, alamäkeä, retkeä, kaupunkia, kuljetettu ympäri eurooppaa kassissa ja kruisittu, bmx-rataa, pumptrackiä jne. Kävin myös pyörän kotiseudulla sheffieldissä ajelees menneenä keväänä. nyt ku katoin pyörän demovideon, ni meinas itku tulla, ku näki samat mestat missä ite ajo.
Eilen oltiin Kepussa ajaas ja siellä joku downcountry täpärikuski kyseli, että “ootko miettin mitää täpärihommia?” “enpä oikeestaan…” ja kaasuttelin alamäkeen karkuun.
Tän pyörän limitit ei oo tullu vastaan. se vaan antaa ja antaa.

Keulana Yari 150mm pitkänä. tekis miel kyllä tässä vaihella 140mm. mut ehkä sit talvella huollon yhteydessä tai jotaaaa

alkutilanne

tilanne 23.09.2019

ranska

brittish

6 tykkäystä

Tämä kyllä erittäin kiva/järki kasaus. Mukavaa lukee pitkästä aikaa bike checkejä :metal: