MTB666 BIKE CHECK: Cotic BFE 27.5

Kävin tossa miettimään, että tää pyörä täyttää kohta kaksi vuotta! Pelkkää lovee.

Pyörän löysin Sheffildiläisestä pyöräliikkeestä joka oli niin mukava että suostu lähettelee mulle suomeen. Sain postit vielä ilmasiksi, kun oli parikyt puntaa alea pohjalla. Sittemmin Cotic on ottan kokonaan itelleen myyntiin pyöränsä.

Pyörä korvas tullessaan On-One 45650b:n. Halusin sillon vähä paremmin alamäkeen kulkevan kulkineen. Ei ehkä tieto ja taitoa ollu niin paljo, että tommosta nyt aidosti oisin tarvinnu, mutta halu voitti ja tän veronpalautuksilla kotiutin. Ja hyvä niin.

Pyörä on todella hyvä. Se tekee kaiken. Pyörän ominaisuuksien takia ei ole mikään homma jäänyt ajamatta. Ehkä HUCK TO FLAT -hommat jätän pakon eteen :-------D

Alun buildistä on vaihtunu vanteista kehät. Levin kätkän ek oli liikaa niille. Varsinkin etuvanteelle. Nyt kehinä jo vuoden verran ollut DT Swiss Enduro Cross E 532. Ite kasatut ja just pääsin sanomaan että hyvin kestän!

Jarrut vaihdoin XT-> Saint ja en kyllä maksais sitä summaa tosta “upgradesta” ehkä uudestaan. Mut tuli ihan ok tilaisuus kokeilla ni…

Dropperina edelleen hyvin toimiva Brandx kopiolinjalla oleva Tranzx. Vipu vasta meni rikki kuljetuksessa ja sain ostettua kaverilta jonkuu mega kalliin crankbrothersin. mut halvalla :smiley:

Fabricin cageless juomaputeli kyl hyvä. ei tippunu ku kaks kertaa. endurokisoissa molemmilla kerroilla ku pannuttan.

Tangon tossa vaihoin ku halvalla sain 35mm. kalliilla ostin sitten stemmin mut tää on tätä sulovileeni hommaa. Jäykempi kyllä selkeesti ku edellinen funnin hommelit. Mut ei nyt mitään täysin järisyttävää kai. tän vaihdoin yhteydessä myös ohjaamo tippu vähä alemmas ja lähemmäs itteeää. Tuntu(u) aluks vähä oudolta mutta taidan tykkää siitä ku tulee vähä enemmän eteen paino.

Eturattaan sain päivitettyä pienemmäks. kiitos tarde. Ohjuri ja bashring ois kans jo ostettu, mutta en oo saannu sitä vielä kotiin.

Renkaat vaihtu dh-jytkyihin kun en tykkän miten EXO murtu aina alta. Oon sen verran painavakin varmaan, että ei toimin. ja varmaan ajan myös jotenkin vähä raskaasti. tai jotaa. mut eka oli maxxis mut nyt hyppäsin kokeilee schwalbea ja hyvähän sekin on.
On siis ajettu bikepark, alamäkeä, retkeä, kaupunkia, kuljetettu ympäri eurooppaa kassissa ja kruisittu, bmx-rataa, pumptrackiä jne. Kävin myös pyörän kotiseudulla sheffieldissä ajelees menneenä keväänä. nyt ku katoin pyörän demovideon, ni meinas itku tulla, ku näki samat mestat missä ite ajo.
Eilen oltiin Kepussa ajaas ja siellä joku downcountry täpärikuski kyseli, että “ootko miettin mitää täpärihommia?” “enpä oikeestaan…” ja kaasuttelin alamäkeen karkuun.
Tän pyörän limitit ei oo tullu vastaan. se vaan antaa ja antaa.

Keulana Yari 150mm pitkänä. tekis miel kyllä tässä vaihella 140mm. mut ehkä sit talvella huollon yhteydessä tai jotaaaa

alkutilanne

tilanne 23.09.2019

ranska

brittish

6 tykkäystä

Tämä kyllä erittäin kiva/järki kasaus. Mukavaa lukee pitkästä aikaa bike checkejä :metal:


ei nyt oikein mitää oikeeta syytä päivitellä tätä triidiä, mutta lyhennettii joustoa tosiaan 140mm ja tuntuu ehkä vähä kivemmalta esim mutkaajossa ja ylämäissä. tai sit se spykologista. sit tänää vaihoin taakse ton Motan. saas nähä millanen on. hyvä että otin kauppiaan (random bikes) suosituksesta ja painostuksesta ton 2.6 kokosen, koska se on aika luiru!! todellinen koko jotain 2.4-2.5. en oo mitan muuta ku silmällä (jotka karsastaa) ja sitten toiisen 2.6 vieress katellu ja eroa on!

ja tota kiva edustaa vähemmistöä (jäpäri) bikeparkeis.

vapaa-ajo.

3 tykkäystä

Tää on niin kova että alkaa heti kaduttaa että laitoin täpärin!

Onks tää muuten M?

Joo khyl!


Huomenna 3vuotispäivä.

5 tykkäystä

Bfe 27.5" tasaisin ajoin herättelee laittaa ostohousuja jalkaan. Jossain törmäsin tiedotteeseen, että tätä 27.5" runkoa tehtäis enään yksi erä lisää, kevät 2022. Mitäs generaatiota tää musta runko on?
ps. s-kokonen Bfe 27.5" maistuis :stuck_out_tongue:

Nyt ei muuta ku sitä nimimerkin todeksi elämistä ja bfe tilaukseen :cowboy_hat_face:

Toi on kirkkaasti yks parhaista jäpäreistä mitä oon ajanut! Onnea merkkipäivän johdosta :partying_face:

Tää on se ensimmäinen 27.5 muistaakseni… siis yks generaatio taaksepäin.
Tää on M-kokonen. Jos tässä suunnitelmat menee todeksi, niin oon tästä kyllä luopumassa siinä tapauksessa jollain aikataululla. Mutta eipä mitää varmaa ole nyt vielä.

On vaan sold out paitsi XL ja vuoden päästä tulee sit se vika erä. Meinas mennä mullakin ohi toi uus ku ekana päivänä myi useimmat koot loppuun ja unohin tehä preorderin, onneks tuli parit kappaleet sit lisää tarjolle. Mullahan ois nyt tossa toi vanha runko mut oon kyllä vähän laatinu suunnitelmia sen varalle, mut katsellaan.

Tää kyseinen yksilö on kyl upee ja tätä tuli ennen oman hankintaa fiilisteltyä. Onnea!