MTB Rally

Semmone: MTBRallyCom

Uusi kisakonsepti hissimäkiin, useampi lasku per töyräs, mut ei mitään endurotunkkausta kuitenkaan. Tietäjät vois kertoa lisää, vissiin ainakin Sappeella järkätty testikisa viime vuonna.

1 tykkäys

Pikkuisen vois kiinnostella esim tornari tai merikeijjo jos ei tätäkin tapahtumaa myydä loppuun minuutissa :thinking:

Pitäsköhän vaatia HT-sarjaa ja olla sit menemättä yhteenkään. Syötteen toinen vois ehkä olla sellanen mikä vois istua kalenteriin.

4 tykkäystä

Kuulostaa siltä mitä ite tekisin kyllä :+1:

1 tykkäys

Nettisivujen mukaan ilmeisesti ajetaan bike parkeissa parkkien vakioreittejä ajastetusti. Kai sitä jossain tutuissa mäissä voisi käydä katsomassa. Mutta jos jonnekin kokonaan uuteen bike parkkiin pitäisi tehdä reissu, niin taidan mielummin mennä ilman kisapaineita.

2 tykkäystä

Jaahas jaahas mitäs sitä justiin uhottiin. Nyt on Teijoon ja Mustavuoreen osallistumiset maksettu. Molemmissa paikoissa tosin aiemmin jo käyty, joten tässä oli enemmän ajatuksena päästä hissien kyydittäväksi mahdollisimman äkkiä.

Mustavuori, uhka vai mahdollisuus?

Ruskoon neljän viikon päähän ilmoittauduttu. Toivottavasti täällä Lapissa sulaisi lumet sen verran ennen sitä, ettei tartteisi ihan kylmiltään lähteä.

Tää konsepti kuulostaa kyl ihan hauskalta tapahtumalta! Itteä on alkanu kiinnostamaan endurokisoihin osallistuminen ja tällasesta jutusta sais varmasti hyvää esimakua millasta se vois todellisuudessa olla. Täytynee itekin näin paikallisena ilmoittautua tonne Ruskon kisaan.

Hauska tapahtuma ja kannattaa käydä. Ei välttämättä oo ihan niin enduroa kuin SM-sarja, ajettavat radat riippunee paikallisten mäkien tarjonnasta. Teijossa oli tänään aika enduroradat, mutta viikko sitten Mustavuoressa ei niinkään. Toki Mustavuoressa oli ajettavaa kaikkinensa vähemmän, kolme rataa joista yksi oli enduroa, toinen bike parkin mutkahyppyreitti ja kolmas sit dh-tyylisempi.

Enuron SM-sarjassa kisatuntua luo mun mielestä etenkin aikataulutus ja tiukemmat aikarajat. Kisa pitää ajaa just tietyssä järjestyksessä ja aina lähteä saman kuskin perään. Mtb rallyn jutuissa järjestyksellä ja menemisellä ei ole niin väliä, kunhan palauttaa ajastusvehkeet takarajaan mennessä. Monet luultavasti suuntaa kohti lyhintä jonoa ja ajaa sen mukaan kisan läpi.

Samaa mieltä että vaikutti pätevältä konseptilta. Esim Funduroon taitaa olla erona että ainakin Teijon kisassa oli lähettäjät joka EK:lla, liekkö noissa gravity cup kisoissa kans. Ei paljon muuhun vaikuta ku että ei voi ihan junassa ajaa🤠

Aikataulun lepposuus ja vapaus reittien järjestyksen suhteen vaikuttaa ettei tuu niin pahaa kisastressiä tai tilannetta jossa joku nopeampi kuski hiillostaa perässä koko kisan ajan. Kuitenkin pätkillä on sit ihan hyvää kisatunnelmaa.