MTB 666 BIKE CHECK: META TR SX

Nonniih. Dokumentoidaan megan seuraajakin tänne. Edellisen pyörän ruttaamisen jälkeen iski aika paha ahdistus uuden pyörän hankkimisesta. Aluks oli tarkotus hankkia vaan joku mahd halpa aihio johon vanhat palat kiinni. Runkosetit ja pyörät nopeella toimitusajalla oli aika kiven alla just sillon ja pyörä oli saatava heti että elämä voi jatkua. Siinä speksaillessa sitte alko tietysti psykoosi syventyä ja yhtäkkiä oliki upouusi complete tulossa. Vähän sellanen paniikkinappula tyylinen ratkasu mut just hyvä.

Commencalista olin kuullu lähinnä hyvää ja huhujen mukaan pyörät oli tullu vikossa. Päätin myös että jos tulee kokonaan uus pyörä niin haluan kokeilla isoja kiekkoja, valinta oli sit lopulta TR ja AM mallien välillä. Olin rehellinen itselleni ja totesin että omaan ajoon vois lopulta sopia parhaiten “poljettavampi” ja monipuolisempi pyörä ku mitä mega oli, tää nyt taitaa olla trendi muutenki ni varmaan taas vaan vaikutteille altistunu. Suurin osa ajosta itellä on kuitenki lähimettissä sekoilua ja semmosta kevyempää kikkailua. Tietty endurokisat ja bikepark hommat hoiduttava myös samalla pyörällä. TR compliiteista oli tarjolla tää freestyle henkisempi SX jossa oli pidempi 140mm takajousto coililla ja 150mm lyrikki. Tärkeintä oli kuitenkin että maaliduuni on tässä mallissa paras lol.

Sramit lähtiki tästä sitte heti helvettii, paitsi kammet ja ohjaamoon tuli luottopalikat jotka on kiertäny pyörästä toiseen. e13 takanavalle plussaa kivasta ja työkaluttomasta vaparin vaihdosta. Ks lev hissitolppa tuntuis olevan muuten legit mutta kiinnitys oli tässä ainoastaan dm jarrukahvaan jossa ei vaan riitä säädöt itelle, pitää vaihtaa vipu jossain vaiheessa. Vaihdevaijerin vienti keskiön seudulla tuotti vähän ongelmia ketjuohjurin kanssa, kyllä sinne nyt kaikki yhdessä jotenki mahtu mut täytyy seurailla miten pahasti alkaa hankaa jne.

Renkaiks tuli eka tupla vigilantet mutta sit tuntu jotenki niin tahmeelta että alko kaduttaa ja nyt on takana pomo niinku tälläses trailipyörässä kuuluuki. Ehkä syssymmällä vigilante takas jos tuntuu siltä. Alkuperäsiä renkaita ois voinu kokeilla muuten mut ei vaa pystyny tanwalleihin, sorry. Juomapulloki meni runkoo just vaikka pelkäsinki pahinta, piti vaan kääntää molemmat kiinnikkeet toisin päin. Iskariin on jo ostettuna 450 jousi testiin mutta toistaseks ajellu tolla 400lbs jousella ja tuntuu ihan ookoolta. Tuntuu että keskiö ui ehkä vähän matalalla kokoajan, sägiä joku 25-27%. Ajaminen tuntuu kyllä hyvältä, täytyy vaihella ja vertailla noita jousia kuhan ehtii.

Isot kiekot tuntunu kans vaivattomilta, vauhtia on helpompi pitää yllä ja pyörä tuntuu kuiteski paljon ketterämmältä ku edellinen endurojyrä, rattia ehkä joutuu tehokkaamin vääntäämään että saa aluksen taittumaan. Aluks nappaili kans vähän rengas perseeseen mutta sit muistin taas miten pyörää ajetaan ja lopetin roikkumisen ni helpotti. Nyt tuntuu olevan kaikki tarpeeks hyvin paikallaan ja helvetin hauska ajaa, tankoa nostan ehkä sentin. Jotain sellasta do it all pyörää ilman kompromisseja tässä itelleni hain ja tuntuu että siinä on onnistuttu, kovaa ajoa vaan ja katotaan miten homma kehittyy.
7 tykkäystä

Aijai, tää on kyllä hieno! Commencal kyllä itselle ainoa näistä postimyyntilafkoista joka herättää oikeesti tunteita (vaikka toki muiltakin varmasti hyviä pyöriä saa).

Meta saanu kovaa ajoa koko kesän, sattuneista syistä ajanu melkeen pelkkää parkkia. Hyvältä tuntuu vaikka välillä oon salaa katellu netistä dh pyöriä. Renkaat vaihtu kun vanhat weeteebeet alko tuntua turhan luiruilta, polkimiks tuli vaultit ja ohjaamo vaihtu korkeammaks ja lyhyemmäks. Varsinkin hytin päivitys oli kyllä ehdottomasti paikallaan, 160mm ilmaruoto odottaa myös asennusta ja siitä vielä keulille sentti lisää nostetta. Takakehä myös vaihdettu surkeesta ja paskaks ajetusta e13 → ex511, joka on kestäny kaiken kunnioitettavasti. Keväällä ompelin myös uuden runkolaukun ku vanha cornerbagi ei enää tähän pyörään mahtunu. Vetäsee sisuksiin kätevästi tuboliton, rengasmuovit, multitoolin ja pumpun.

Pyörästä ei kyllä mitään pahaa sanottavaa, on kestäny aika kovaa paukutusta eikä mikää pahemmin nitise tai natise (paitsi ehkä keula tai ohjainlaakeri vähän, ei oo selvinny). Välillä on tehny mieli jossain kivikossa rymytessä ajaa löysemmällä jousella mutta varsinki parkissa 450 ollu mukavan tukosa ja pahimmat pohjaukset vältetty, tuskin jaksaa sitäkään enää mihinkää vaihella. Vastaavasti myös keulan paineet kohonnu ja koko kesän ollu kolme tokenia. Tuntuu että pyörän säätöjen kanssa samaa tahtia myös oma vauhti ja ajovarmuus kasvanu eli sillee kyllä tosi hyvä kaikin puolin. Eniten ehkä häirinny pitkähäkkisen vaihtajan kolina kovavauhtisessa ajossa mutta se nyt on toisaalta tietoinen kompromissi. Rengasinstertti lähti myös veks koska tuntu että se kolisi renkaan sisällä.

10 tykkäystä

1000% sick

oliphan se hyvä että megastakin tavallaan aika jätti.