MTB 666 BIKE CHECK: 2020 Canyon Neuron CF 9.0

Täältä paljastuu jotain. Video on kuvattu mutta vailla editointia :slight_smile:

4 tykkäystä

https://youtu.be/JBQ6aRqhgdw Unboksaus. @Frank avusti kuvaamalla, suuret kiitokset.

Äänet tsekattu uusiks ja color gradingia säädetty.

3 tykkäystä

Bike check:
Käytännössä samassa kuosissa kun minulle paketissa tuli mutta käydään nyt läpi.
Edessä joustoa 130mm ja haarukka on fox 34 performance. Tarkoittaa siis sitä että alajalat ovat samat kuin factoryssä mutta dampperi on halvempi grip, grip2:en sijaan, ja tietenkin ka$hima coatti puuttuu.
Takana myös 130mm joustoa ja fox dps performance iskarina. Jousituksen toiminta kokonaisuutena on loistava, chatteri ja pienet nimismiehenkiharat häviävät käytännössä kokonaan ja pienistä juuristakin voi vaan ajaa yli tuntematta mitään. Kuitenkin jämäköityy melko nopeasti syvemmälle joustoon mentäessä, eli tuntuma joustossa vähän “urheiluautomainen”. Olen jo kimppalenkeillä saanut nuo pohjaamaan huomaamatta asiaa kuitenkaan ollekaan, eli loppupääkin lienee progressiivinen.

Slx 4-mäntäinen jarru edessä ja 2-mäntäinen takana, 180mm roottorit. Jarrut toimivat kuten shimanojen kuuluukin, tehoa löytyy aivan riittävästi. Jarrukahvat myös slx:ää. Vaihdevipu I-spec EV integroitu slx, tästä puuttuu valitettavasti multi-release, mutta muuten toiminta on moitteetonta. Vähän ehkä I-spec rajoittaa sijoittelua eli en ole aivan yhtä alas vaihtajaa saanut kuin haluaisin. XT 12 vaihtaja ja kasetti, toiminta moitteetonta, mummovälitys 51-30 löytyy ja tykkään tuosta :smiley:

Kiekot dt swiss xm1501 aivan totaalisen hipo alukiekot, edessä leveys 30mm, takana 25. Tarkoitus tällä ilmeisesti pehmentää takapäätä. Vapaaratas tosin vain 36-naksuinen. Tubelessiksi kiekko-rengas yhdistelmä nousi esimerkillisen helposti jopa ilman sielujen poistamista. Renkaina maxxis forkaster 3c maxx terra 29x2.35" jotka rullaavat esimerkillisen hyvin mutta pitoa voisi olla enemmänkin. Tähän pyörään kuitenkin haluan rullaavat renkaat, joten nuo toimivat sitten hienosti.

Satulatolpan vipu on ohjaustangon päällä olevaa mallia, KS lev, mutta tuota painaakseen joutuu käden asentoa muuttamaan paljon, lisäksi estää jarrukahvan täysin vapaata sijoittelua, tuo siis varmaan vaihtunee wolftoothin tekeleeksi kun vatsa kestää riettaan 70e hinnan.

Valitsin kooksi L:n koska tässä on reach ja toptube samaa luokkaa kuin muissa pyörissäni. Satulaputki kuitenkin on 480mm kun muissa pyörissäni on 440 ja 445, olin huolissani saanko 150mm dropperin riittävän alas. Vakiosatula tässä pyörässä oli jotain 40mm korkea ja vaihdoinkin YT:stä satulan tähän ja silloin sain jopa dropperia nostettua 5mm täysin slammatusta :smiley:

Pyörä painaa ajokunnossa ja varasisurilla 13,39kg ja kiipeää esimerkillisen hyvin. Myös mukavuus on huippuluokkaa, olen jo parina päivänä tehnyt parin tunnin lenkkejä tällä ja vain lievää kipuilua oikeassa ranteessa esiintyy. Valitsin XC:mmästä päästä olevan trailipyörän koska tallista löytyy jo YT capra joka on enduro, mutta ehkä tarkemmin ottaen mini-DH pyörä. Halusin ketteryyttä, vaivatonta kiipeämistä ja nopeaa ohjattavuutta, joita kaikkia tästä Neuronista nyt siis löytyy. Arvelin että Canyonin varsinainen XC-tykki olisi liian kisakireä omaan käyttööni. Neuronin rajat kyllä löytyvät alamäkeen mentäessä varsin nopeasti mutta eipä tuo suuresti haittaa.

4 tykkäystä

https://youtu.be/QZJQ8exIvJc Arvostelu englanniksi.

Päivitystä kun kaikenmoista ohjaamopalikkaa nyt on tullut vaihdettua. SQlab inner bar ends, fabric siipikahvat, XT vaihdevipu, shimano dropper remote, fatbar carbon lite 760/10mm ja apex 60mm stemmi. Satula myös vaihtui ergon sm:ksi. Iskarin spaceri vaihtui askelta suuremmaks ja nyt on hyvä. Oli kokeilussa vielä astetta isompi mutta se oli jo liian progressiivinen. OEM renkaat vaihtuivat kun puhkeilivat kokoajan. Eteen laitoin 2.6 Nobby Nicin joka jäi Caprasta ylimääräiseksi. Taakse tuli Racing Ralph 2.35. Ehkä tuota eturengasta voisi vielä vaihtaa asteen pienempään. Takarengas on hyvä, mutta vähän heikosti suojaa törttöilyltä sekin.

XT vaihtaja vaikutti yllättävän paljon vaihtamistuntumaan, tuli kisanopea vaihteisto ja tarkempi tuntuma. Tangon yläpuolinen dropperivipu oli huono, shimanon on miljoona kertaa parempi. Dropperivivun puutteen tangon päältä huomas ekalla kahdella yrityksellä ja sit aivot tottu tuohon shimanoon, joka on vielä paljon kevyempi käyttääkkin. Inner barends näyttää pornolta mutta ovat kivat siirtymiä ajellessa, ranteet, kyynärpäät ja olkapäät ovat paremmassa asennossa kun normaalisti pystyasennossa ajaessa. Kuitutangon ja stemmin myötä keulasta lähti 200g ja nyt se tuntuu helpommalta nostaa. Voipi olla että tarkkuutta tuli ihan hintsusti myös lisää. Kuvia seuraa.