Mondraker Foxy R 2020 XL

Vuonna 2019 ostin itselleni uuden Orbea Laufey 27,5+ ja aloitin taas maastopyöräilyn, kun joku harrastus piti aloittaa lätkän tilalle. Laufey oli oikein soiva peli ja sillä tuli n. 2000km poljettua ennen kuin täpärikuume oli kasvanut liian suureksi. Tähän löytyi ratkaisu Hi5bikesilta, kun heillä tuli tarjolle demo kettu XL-koossa ja vielä poistohintaan.

Laufeyssä tuli vaihdeltua kaikenlaista osaa, joten tämän pyörän kohdalla yritän päästä minimivaihdoilla ja mahdollisimman pitkälle vakio-osilla. Vaihdetaan näitä sitten, kun ne tulevat tiensä päähän.

Tällä hetkellä on jo vaihdettu: renkaat, tupit ja dropperin vipu. Renkaiksi otin Continentalin Baronin ja Kaiserin testiin.Dropperin vipu oli helposti rikkoutuvaa sorttia, joten se vaihdettiin Trekkiin. Satula pitäisi vaihtaa vielä leveämpään malliin ja ehkä dropperi vaihtaa myös lyhyempään versioon persjalkaisuuden takia. Polkimiksi otin testiin Konan Wah Wah 2:sten muoviversion ja olen ollut kyllä positiivisesti yllättänyt näiden tarjoamaan pitoon. Eteen tuli otettua Mudhuggeri, kun lapsi kulkee välillä Macridellä mukana ja taakse pitäisi varmaan viritellä kanssa vastaavanlaista.

Vielä olen pyörän kanssa tutustumisvaiheessa, mutta onhan tällä ollut hauska päästellä ja 190 pituisena ihmisenä sitä nauttii aika paljon Mondrakerin geosta. Saa nähdä, että tuleeko tähän hankittua angle-settiä vähän loiventamaan keulakulmaa.

3 tykkäystä