Minkälaista polkupyörää odottelet rauhakseltaan saapuvaksesi elämääsi?

Noniin tänne voi kertoa Joulujuhlan kunniaksi pitkän tähtäimen polkupyörähaaveita, joita ei varsinaisesti hiessä ostella, vaan jotka tulevat kun aika on sopiva. Voi laittaa kuvareferenssejä jos löytyypi

Aloitan omillani:

 1. mukavilla hyvän diilin tunneosilla rälläsjäykkäperä, jota ei tarvi viritellä. Teräksinen mielellään ja mielellään jonku satunnaisen tuttavan tai itseni hitsaama. Kaikki mukavimmat osat, 10v zee, paksupinnaset rasvaset kiekot isoilla vanteilla ja dh-kumeilla, joku iso mielellään kierrejousikeula. Vaikka 26 ja rungoltaan sopivan kokonen. tunnelmakuvat:
  1
  2
  3

 2. megapyörä. Niinku 26" fgfs-pyörä, mutta vaihteilla ja levareilla. kierrekeskiö ja 31.8 tolppa, että vois laittaa brand x dropperin. Sitte ehkä piilokiinnikkeet lokariaisoille. Vois pitää nappulakumeilla tai ilman

 1. Täysjousto 29er, alu/teräsrunko, joustoo 140-120mm, osat aivan perus spexiä ja hinta ~2k€

 2. Cargopyörä sitten kun pääsee pois kerrostalo elämäntyylistä (hieman kiinnostelis itse tehdä)

Suunnitelmat vuodelle 2020: huoltaa bfe ja ajaa täysiä.

Vayan tilalle pitäis hiljalleen katsella jokin asteen jämäkämpi gravel/adventure teräs rungolla luonnollisesti. Vayan suurin ongelma rengastilan puute tai oikeastaan se että lokarien kanssa ei mene kuin 700x32 rengas ja jotenkin toi 52 kokoinen runko tuntuu aavistuksen pieneltä mulle. Surly midnight specialia olen kertaalleen jo foxcompis käyny katsoos mutta jotenkin sekään ei kuitenkaan tunnu oikealta.
https://foxcomp.fi/surly-midnight-special-white-frameset
Vaiko olisiko se sitten tämä
https://www.cotic.co.uk/product/escapade
Tämä myös ollut pitkään jo listallani korkealla

Fairlightin suurin ongelma toi kiinteä korvake.

Joku rottaisa pub beater bike jossa lukolle runkopidike. Sellanen minkä kehtaisi lukottaa kaupungille pariksi tunniksi eikä miettisi sen kohtaloa sinä aikana.

Joku tykki trailitäpäri saapunee hiljalleen talliin v 2020. Bansheen v3:t vähä kiikarissa :male_detective:

Joku mini-dh tms ois kyllä raju!

Edit. Mutta varmaan liian nössö semmoseen ja johkii trailihömpötykseen tulee kaaduttua.

Toistaiseksi menty yhden pyörän taktiikalla, mutta evolink 158 ei oikeasti ole kovin nopea tasaisella.
Kaveriksi joku kevyt trail pyörä 120-130mm joustolla.
Stamina 140 vois olla se oikea, mutta hinta on väärä.


Tuossa olis hinta kohdillaan ja ulkonäkö.

Näen joskus unta pitkägeoisesta HT.sta. En osaa selittää miksi.

Canyon Lux hipo xc on houkutellut kovasti vähän tommosella perinteisellä geometrialla ja lyhyellä joustolla. Nykyisissä pyörissä olen keskittynyt ehkä järeyteen enemmänkin ja semmosta herkkää pyörää kevyille poluille siis vailla.

Itsellä on jo 29" trail-täpäri ja jäykkäperä (tai no dirtti löytyy myös), mut elämässäni on viel selkeästi aukko esim. tälle Canfieldin The One Kakkoselle.

29"-DH johon saa hissitolpan kiinni, aijai.

Tai no ei tarttee olla välttämättä just toi, mut joku tuollainen poljettava DH-pyörä (tai edes vähintään 180mm juustoa) kiinnostaisi. Oon suht hidas/ujo kuski niin helpottais bikepark-reissuja. Commencalilla oli siisti se Supreme SX pari vuotta sitten, joku sen tyylinen kiinnostaisi. IG:n puolella Paul Astonilla on siisti Boxxerilla varustettu Nicolai.

1 tykkäys

Joo, eiköhän sitä itekin tuu joskus se täysjousto hommattua, ja just joku tuollanen kunnon parkkijyrä mitä sais vähän poljettuakin ois kova. Tai veikkaan et ehin täs muuttaa mielipidettä viel moneen otteeseen ku joku lyhytjoustonenkin kiinnostas, ja myös välimallit.

Välillä myös kaiken huollon ja säädön vastapainoksi tekis mieli hankkia vaan jarruton bmx.

Orbea Laufeyn 2018 versioon olen iskenyt 29" renkaat alle plussarenkaiden tilalle ja sillä on tullut rymisteltyä polkuja alaspäin. Nyt tähtäimessä olisi Mondrakerin Foxy R -täysjousto, jolla voisi ottaa hieman enemmän riskejä poluilla ja sitten Koronan jälkeen myös Bikeparkissa. Commencalin Meta tai Nukerproof Mega myös kiinnostavat hieman, mutta en viitsisi sokkona ostaa kyseistä laitosta.

Hieman ehkä harmittaa, että en aikoinaan hankkinut suoraan Polen Taivalta. Mikä varmasti toimisi vieläkin ja vähentäisi täysjouston poltetta, mutta ne toimitusajat ja niiden pitämättömyys tiputtivat sen vaihtoehdon pois omalta listalta.

Photo of in Melbourne, Australia. 0 Banshee Darkside

:massage_woman:

Joo! Joku parkki/freeridetykki houkuttais ja Darkside on kyllä yks siisteimmistä. Furious on toinen.

Tai sit tollanen Spindrift tai joku järkevä enska. Tai joku lyhytjoustosempi. Nyt on kuitenkin taas luvassa hardtail-kesä et näitä ehtii hyvin pohtia ens vuoteen taas.

Mondrakerin Dune oli ainakin tosi hauska pyörä, suorastaan yllättävän ketterä ja nopee vaikka toki eri malli onkin. Luulis et tossakin ois samaa fiilistä.

1 tykkäys

Mahtaakohan Banshee uusia Darksiden seuraavaksi, se taitaa olla malliston ainoa jota ei ole päivitetty. Nythän ton mitat on vähän ikääntyneety, L-koossakin Reachiä alle 440mm.

Saa nähä! Ja et tuleeks sieltä sit ihan puhdas parkkipyörä vai mikä.

On kyl ihan hauskaa et sillon ku ite pyörähommat alotti niin fiilisteli ihan sikana just freeridepyöriä, sit ne jossain vaiheessa hävis ja nyt alkaa sensuuntasia taas olemaan vaan enemmän ja enemmän.

freeride on kyllää ollu joo puplinander jo tovin!! jengi raksaa metässä ja ajelee ilman stravaa.

ilman stravaa

:scream:

Kiinnostaisi kyllä tietää! Koittanu vähän netistä vilkuilla juoruja :crystal_ball:

Varmaan hankala tehdä tolle pyörälle oikein mitään suunnittelupöydällä, kun arvelisin että siinä on vastakkain just se alkuperäinen idea kikkailtavasta mäkipyörästä ja nykyiset trendit jossa näyttää painottuvan vakaus ja nopeus. Toisaalta toivoisin kyl tosi paljon että nähtäisiin v3 jota vietäisiin just tuon Spindriftin suuntaan, että pystyisi polkemaankin sinne mäen päälle, mutta se on varmaan vähän hankala micro niche jossa pitää pienen merkin harkita tarkkaan: oma visio :balance_scale: odotukset myyntiluvuista :balance_scale: kustannukset :balance_scale: muu maailma ja ajan henki

Joka tapauksessa fiilistelen kyllä 100% tota v2, varsinkin oranssina (vanhana ahmakuskina) ja nimenomaan sinkulana! Jotenkin tosi hauska ja hyvällä tavalla turhamainen kasaus joka menee äpyn sovellustenhallintaan poistamaan stravan välittömästi ja jatkaa kakskutosilla flowpätkillä rälläämistä ja maksimi hupailua! Oispa rahaa ja tilaa tallissa perhana :cowboy_hat_face:

1 tykkäys

no viiitsi vitsi. :clown_face: