Kiputilat ja niiden hoito

Valitusta, vertaistukea ja vinkkejä.

Ittellä nyt alaselkä toistaviikkoa kipeänä/jumissa. Kyyristely sattuu. Mikä neuvoksi?
Syntyi liiasta tietsikalla istumisesta varmaan.

Minulla on kipukoukun tapainen vekotin missä on verkkovirralla jyräävä nuppi. Hyvin aukeaa kaikenlaiset jumit. Tiikerisalva helpottaa pikkukipuja mutta sillä tuo selkä tuskin korjaantuu.

1 tykkäys

Noin yleisesti tykkään ite saunoa ja koitan uskaltautua avantoon silloin tällöin. Jooga pitää kans hyvin huolta kehosta pitkällä aikavälillä, mutta enemmän sellaisessa ennaltaehkäisevässä mielessä. Tosin nyt sain ranteen kipeäksi siitä + mtb-hurjastelusta oh joy :sweat_smile:

ATK-peräisissä vaivoissa on auttanut atk:n puikoissa istumisen vähentäminen

kiropraktikolle jää monenlaiset vaivat

Just kävin tänää aamulla hermoratatutkimuksessa sormien takia, kun bikeparkkitouhut (kuoleman pelko ja tangossa roikkuminen) ilmeisemmin sai aikaan sen, että sormien jännetupit tjsp. tulehtu. Nyt suljettiin pois, että ei oo joku rakenteellinen ahtauma hermokanavissa. Ei ole. JES.

Mut tässä samalla kun hoitelen tätä asiaa lääkäripuolella oon yrittän toki säätää ajoasentoa, mutta eiköhän enemmän oo ajotekniikka ja tottumiskysymys… Ei roikkuis niin takana ja enemmän reeniä vaan. Sit myös kiinnostaa erillaiset grippivaihtoehdot. Tilasin nyt testiin Ergon GA2 gripit. Mul oli RF:n half nelsonit ja kyllä tuntu kovilta. Liian kovilta. Sit mulla sattu olee lizard Skinin DSP pehmoset gripit ni liimasin ne Gorilla gluella ja toivoin pysyvän kiinni - ei pysyn pitkään kyllä mutta ei nyt mitää ihme parantumista tullu, mutta se johtunee siitä että jos on tulehdus, niin mikään toimenpide pyörässä ei auta parantumaan.

Palataan tän asian pariin sitten kun ollaan mahdollinen tulehdus pois.

Selkävaivat ja hermo (issias tms) säryt sain pois ku treenasin keskivartalon lihaksia ja venytin pakaraa. Sitä ennen oli pitkään kyllä kipeenä.Lähti jalat alta ja kaikkee.

Myös USKON saunan ja avannon kaikkivoipaisuuteen - Nyt oon vähä ollu mukamas kiire ja ei oo kerenny, mutta nyt otetaan aika pyöräilystä pois ja lisätään kehonhuoltoa. Avanto, juoksu (katotaa miten jaksaa), venyttely ja liikkuvuus.

1 tykkäys

Toi core treeni on pitkäl tähtäimel varmaan paras apu selkävaivoihin. Mihinkää akuuttiin tulehdustilaan ei toki jeesaa. Luulen kans et monil on pakarat ja lantio ihan jumissa, mikä voi johtuu esim huonosta ryhdistä ja levitä sit viel alaselkään.

1 tykkäys

joo, voi hemmetti että onki menny lonkat jumiin viimesen vuoden aikana. En osannut koskaan ajatella kyseistä asiaa, mutta nyt pitäis tarttua lonkka-asiaan ja alkaa muutenkin kohottamaan tasapainoa ja terveyttä.

voisin uskoo et lähes joka vaivaan, rankimpia vikoja lukuunottamatta, auttaa jooga. esim yoga with adriene -videot youtubesta tosi hyvää kotikuntoutusta ja rentoutusta =)

itellä toi fiksitouringin hajottama polvi on akuutein vaiva aina, ja siihenkin auttaa huomattavasti jos suunnillee joka päivä jaksaa tehä esim yhen joogavideon. ainakin mun vaivoihin pienikin mutta TOISTUVA ja JATKUVA huolto tuntuu olennaisimmalta. sit aina kun vaiva vähän paranee ja unohtaa huoltaa niin se tulee takas…

jatkuvasta huolenpidosta huolimatta kyllä täs silti kiinnostias saada jonkinlainen oma henkilääkäri joka kertois että mikä sopii omalle kehotyypille ja elämäntyylille, pitäskö syödä kananmunia vai ei ja oisko vyöhyketerapia vai akupunktio parempi.

nii ja hierontaan aijon varata ajan heti kun jaksan. se saleen auttasi. jos on hyviä helliä (oon herkkä) hierojia hesasta tiedossa niin kertokaa!

2 tykkäystä

komp :point_up:

Tässä tosiaan semmosta että SORMIKIVUT HÄVINNY! Keväällä ku alko taas ajaa niin ei tullu kipeeks ja mitää poppaskonsteja en oikeestaa oo tehny. Lääkärit ei mitää löytän (jätin kyl vähä kesken tutkimukset). Mutta luulen tosiaan että oli vain tulehtuneet, kun liikaa ja liian raskasta tuli sormille bikeparkeista jne.
Käytii nyt Sappeella tossa elokuussa ajaas ja sormet kyllä tuli kipeeks mutta TADAA seuraavana päivänä normit! Nyt vaan aina ku meinaa tulla kipeeks ni osaa antaa myös lepoa.

1 tykkäys

Ja eilen metässä rymytessä havahduin tosiasiaan että kohta talvi,lunta ja hitottaa. Siksi talvellekkin pitäis kehitellä erinäisiä harjotteita. Ja jotenkin monwn ajatuksen kautta pääsin tähän aamuun ku laitoin pitkästä aikaa Youtubesta vähä yogaa ja totesin että huhuh kui jumis onkaan!

Dear eki, miten ihmeessä aaan tehtyä venyttelystä taas ruutinin?