Ikuisuusprojekti

2020 piti olla kaikkien aikojen MTB vuosi ja koko paskaisen loskatalven tulikin ajettua aika aktiivisesti. Ajatus uudesta pyörästä oli pyörinyt jonkun aikaa mielessä ja kaikennäköisiä vaihtoehtoja lyhytjoustoisesta täpäristä kovatarakkaan tulikin mietittyä. Kriteerit uudelle pyörälle oli 29 kiekot ja vanhaa Norco Torrentia pidempi ja loivempi geo. Pole Taival, Nordest Bardino, muutama eri Banshee-malli ja Cotic FlareMax kävivät vuorotellen ostoskorissa mutta ei oikein lähtenyt…

Kaikkien aikojen MTB vuosi 2020 koki kuitenkin ensimmäisen kolauksen jo Helmikuun alussa kun höntsäfutista pelatessa meni polvi paskaksi. Sisäsiteessä oli repeytymä ja kaikki talven suunnitelmat meni uusiksi. Ajatus uudesta pyörästä oli kuitenkin jo niin vahvasti läsnä, että tilasin uuden rungon makoillessani saikulla itsesäälissä. Rungoksi valikoitui lopulta Pipedream Moxie kovatarakka enkä edes enää muista miksi. Vaikka en pystynyt kunnolla kävelemään kuukauteen olin varma, että kesällä vedetään. Runko oli pre-order ja toimitusta luvattiin maaliskuulle mikä toi hieman iloa synkkyyteen. Maaliskuussa paska osuikin sitten kunnolla tuulettimeen maailmalla ja Pipedreamilta tuli viestiä, että toimitus viivästyy. Vakuuttivat kuitenkin, että rungot on hitsattu ja kunnossa eikä ylipitkiä viivästyksiä ole tulossa. Kuitenkin tuli heti eräs suomalainen pyörämerkki mieleen ja ajatus 10kk toimitusajoista alkoi pyöriä mielessä.
Huhtikuussa alkoi kävely olemaan sen verran sujuvaa, että uskaltauduin pyörän selkään ja maantielle kuntouttamaan polvea. Maastohommiin en kuitenkaan vielä uskaltautunut.
Loppukeväästä ja alkukesästä elämään tuli uusi kämppä ja vähän remonttihommia, joten pyöräily ja rungon odottelu unohtui. Pipedreamilta tuli kuitenkin säännöllisesti päivitystä tilanteeseen ja rungon toimitusta luvattiin toukokuulle. Toukokuussa, kesken muuttohommien runko saapui.

Kiinnostus ja motivaatio mtb-hommiin oli kuitenkin kadonnut joten laitoin rungon häkkivarastoon. Kesän mittaan yritin herätellä ajofiiliksiä selailemalla nettikauppoja mutta pandemian takia kaikki kivat partsit oli kiven alla. Loppukesästä sain jotain osia tilattu mutta projekti ei kuitenkaan edennyt. Vanhakin pyörä piti saada alta pois ennen osien metskaamista. En osannut hyödyntää pandemian luomaa kaikkien aikojen pyöräbuumia ja sain vanhan pyörän myytyä vasta muutama viikko sitten. Maastokilometrejä helmikuun jälkeen: 0. Mitäköhän tästäkin tulee?

Osia tällä hetkellä:
Hopen o-laakeri
Blackspire-kammet
DT kiekot (en enää muista mitkä E1700 ehkä?)
Vanhat Maguran MT5
Brand-x 170mm tolppa

Saksasta on tulossa 150 mm Pike lyhyellä offsetilla ja 3 kilon renkaat.
Voimansiirtoon oon miettinyt microshiftin adventX osasarjaa. Ohjaamoon Renthalia.

7 tykkäystä

kyllä se siitä ale!!!1

ja full support microshiftille ihan ajatustasolla

1 tykkäys

VIIMEIN!! :blue_heart:

Fiilistelin vähän kellarissa. Vaikuttaa helvetin isolta/pitkältä.

Jos saisi tällä viikolla kasattua.

2 tykkäystä

kova kaveri

hieno pyörä