Enduro SM-sarja

Enduro SM-sarja 2019

SM1 25.-26.5. Messilä
SM2 8.-9.6. Sappee
SM3 25.-27.7. Levi
SM4 17.-18.8. Himos
SM5 21.-22.9. Ukkohalla

Onkos jengiä menossa? Mikä sarja? Mikset mene? Ajatko repulla? Onks banaani vai nakki eväänä? Top-5 leiripaikat? Halvimmat mökit? Kimppakyydit? Kuka voittaa SM?

Itellä olisi kyllä tarkoitus yrittää mennä. Lappiinkin tulee mentyä varmaan kesälomalla ni samakai se on mennä samantien kisailee. 2018 ekaa kertaa ja oli oikein mukava kokemus vaikkakin oli rankka (sormet kipeenä ja hitaasti ajelin).
Myös lähemmät mestat kiinnostaa. Merkkaan kyllä kalenteriin ja katselen miten onnistuu lähempänä ajankohtaa kaikenmaailman töitten ja muiden harrasteiden kanssa.

Tavallaan vois kyl huumorilla osallistua ens vuonna. Miten toi reppusääntö tarkalleen kuuluu? Saako runkolaukkua olla?

Kilpailijan varustus

Kuljettajien tulee käyttää hyväksyttyä pyöräilykypärää sekä erikoiskokeilla että siirtymillä pyörällä ajettaessa (pyörää taluttaessa tai hissin kyydissä, kypärää ei ole pakko pitää päässä). Ajettaessa kypärän tulee olla asianmukaisesti päässä ja leukahihna kiinnitetty. Avokypärän käyttö on sallittu myös erikoiskokeilla, ellei joissain osakilpailuissa ole erikseen määrätty käytettäväksi leukasuojalla varustettua, ns. full face kypärää. Irroitettavalla leukasuojalla varustetut kypärät luetaan full face kypäriksi. Suosittelemme full face kypärää käytettäväksi kaikissa kilpailuissa. Polvisuojat ovat pakolliset kaikilla erikoiskokeilla, muut suojavarusteet suositeltavia, oman harkinnan mukaan.

Muut varusteet

Kuljettajien tulee kuljettaa tarvitsemansa varusteet mukana. Eväs, juoma tai työkalukätköt eivät ole sallittuja. Se mitä ei pysty kantamaan mukana, pysyy varikolla. Varikkoalueella huolto on vapaata. Varikon lisäksi voidaan osoittaa muita paikkoja reitin varrella (huoltoalue), jossa huoltotarvikkeita voi säilyttää.

Suosittelemme, että kuljettajalla on aina mukana seuraavat tarvikkeet:

  1. Sopiva reppu
  2. Juomaa/evästä
  3. Renkaan paikkaustarvikkeet
  4. Monitoimityökalu
  5. Ajolasit/gogglet
  6. Ensiavun puhelinnumero

Ihan sillä voi mennä mitä löytyy. Sit tuolla on Funduro sarja ollut perinteisesti myös. Vähemmän rankka aineskin ollu.

Tänä ja viime vuonna osallistuneena. On kyllä mielenkiintoista ja rankkaa touhua, kunnon kilpailu meininki.
Rankinta on itselle ollut hetki kun ymmärtää kui huonosti muihin verrattuna on ajanut. Suosittelen treenaamista ettei tarvitse itseään soimata siitä ettei mennyt paremmin. Kaluston absoluuttiseen merkitykseen en usko. Ittel vanha 26’ takajäykkä, reppu ja googlet päässä iha miten sattuu. Eniten syytän harjoituksen ja kunnon puutetta.

Mökki vai teltta?
Itsellä ollut paremmat tulokset telttamajoituksella, mutta mukavammat olot mökissä. Telttailu ollut aina helppoa kisamestan läheisyydessä ihan ilmaiseksi.

Ruokailu tärkeetä noissa, en ole vielä löytänyt optimaalista, hinta/performance komboa. Vinkkejä otetaan vastaan hyvästä vegaanikisaravinnosta? ( mahd. halvasta ja helposta)

Sit toki onhan meillä kotimaassa myös “alottelija ystävällisempi” vaihtoehto.

1 tykkäys

funduro kiinnostel.ee

kiinnostaa kyllä, ehkä joku näistä lähimmistä kuten messilä vois tulla kyseeseen

Tarkoitus olis mennä ens kaudella ajamaan jäykkäperäsarjaa ja kiertää toivottavasti kaikki kisat. Kuhan saa kyydit yms. järjesteltyä, onneks Turussa kovat racing tiimit. Pakko yrittää talvellaki ajaa mahdollisimman paljon et pysyis tikissä.

1 tykkäys

Jaahas noniin, ens vuoden kisakalenteri julkastu. Pitäisköhän tästä langasta tehdä vaan “Enduro SM-sarja” lanka niin ei tarvi joka vuodelle omaa?

Himos ja Ukkohalla jäi pois, uutena tuli Iso-Syöte. Harmi varsinkin kun Himos oli suht lähellä näin Turkulaisena.

SM1 Sappee 22.-23.5.

SM2 Iso-Syöte 19.-20.6.

SM3 Levi Midnight Enduro 22.-24.7. EWS GOLD Qualifier

SM4 Messilä 28.-29.8.

Nyt vkl eka SM kisa ja nyt jo hieman kaduttaa. Ihan jäätävää kunnossa reitit. Ekaa kertaa kramppas kädet tai oikeastaan sormet. Varmaan vaan kertoo, ettei treenit mennyt kovin rennosti. Hitaasti ja liikaa puristaa, kun kuumotti lipat koko ajan.
No huomenna vaan rennosti vetoja ja toivottavasti en ole ihan viimeinen. Toisaalta jos olen, niin eipä sen niin väliä.

3 tykkäystä

Vähän sama. En ole ajajatyyppiä, joka mielellään menee ojaan ajamaan kovaa.

1 tykkäys

Kaikki osallistujat on voittajia mun silmissä!

3 tykkäystä

Maaliin päästiin enkä ollut edes viimeinen. Hapokas setti missä oli kuitenkin ajoittainen pilven hopeareunus.

Vähän somesta ja vertaiskertomuksista olen aistivinani, että oli melkoista mutapainia. Siinä mielessä ei harmita että jäi nyt iteltä väliin.

No mutta, huomenna illalla f5 sormi herkkänä kun Levin ilmottautuminen avataan.

Nonnih, Leville ilmottauduttu’d ja Ylläksen Funduro sit siihen perään.
Jännä nähdä miten kuski ja kalusto kestää.