Bikechek. Pole Taival

Keväällä tuli idea että ois mukava kokeilla hiuka enduroa ja nimenomaan kovatarakka laitteella, Pole miellytti silmää ja vielä kun vanha xc-täpäri lähti sopivasti uuteen kotiin oli rahapussi hetkellisesti siinä mallissa et pystyi rungon tilaamaan ja se tilaus sitten kestikin ihan hyvän tovin +3kk…
Mutta asiaan eli kiekot, kehinä stan’s flow mk3 29er ja navat dt-swissin 350 sarjaa renkaina tällä hetkellä Vittorian mota edessä ja martello takana. Aivan mielettömät kilowatti määrät siirtyvät sramin gx:n kampien sekä 32t eturattaan kautta shimanon xt:n 11-lehtiselle pakalle ja ketjua liikuttelee shimanon xt vaihtaja.
Jarrut on myös shimanon xt nelimäntäiset versiot edessä 203mm levy takana 180mm, jarrut varsinki taka tuntuu aika ylimitoitetulle.
Brand-x dropperi 150mm ja stealth versiona ja satula Ergonin tuote en muista tarkkaa mallia.
Renthalin stemmi 30mm ja stonga oisko nyt leveys 770mm, ergonin GA3 tupit. Meinasi aivan unohtua polkimina nukeproof horizon cl dh.

4 tykkäystä

Mikä runkokoko ja onko ollut hyvä?

Nelipytty-XT:t samoilla levyillä samassa pyörässä kyl itelläkin hitusen tehokkaammat mitä pk-seudun poluilla olis välttämätöntä, mutta parkissa justiin hyvät ja vähentää sitä jyrkässä mäessä ajamisen kuumottelevuutta kokemattomalla kun tietää jarrutehon riittävän

M-koon runko ja kyllä ollut mulle ihan passeli pituutta mulla on 176cm. Parkkia ei ole tullut käytyä koittamas mutta jos ens kesänä sit kävis sitäkin testaa.

Hieno Pole. Olen taas viime aikoina miettinyt Pole Taival runkosettiä ja vaihtoa 275+ -> 29. Olis varmaan järkevää ostaa täpäri mutta en ehkä ole valmis luopumaan kova tarakka elämäm tyylistä. Kokohomma jännittää koska nykyisessä Norcossa on varsin maltilliset reach lukemat ja släcki satulakulma vaikka onkin keulasta ”loiva” (66.5) ja matala. Norcossa on L-kokoisena ~450 reach ja polen numerot tuntuvat jotenkin hurjilta. Melkein 180 senttisenä voisin varmaan ajaa sekä M- että L-kokoisella tyytyväisenä mutta en kyllä tiedä. Parkkipaikkatestasin joskus Martin XL-kokoista ja MTBCampilla ajoin 10 metriä Nimim. happo-orgiat L-kokoista. Harmittaa nyt jälkeenpäin ettei tullut kokeiltua enemmän.

Mitä tohon kokoasiaan tulee, niin 183 cm pitkänä toi L kokoinen on miulle ihan nipin napin sopiva 35 mm stemmillä. Ajoasento on aavistuksen tehoton jos pitää keulaa nostaa alamäkeen mennessä, kuten usein jotain jyrkkiä rolleja ajaessa tarvii tehdä, ja hyndistä lähtee herkästi takakorkeita. Kokeilin myös M-kokoa Paloheinässä testipäivillä ja siinä oli jotenkin tasapainoisempi tuntuma. Mut onpahan kokeiltu nyt tämmöinenkin pitkä pyörä