Bikecheck: Harmaa Taival

MTB666 debyytti: Pole Taival, olkaat hyvät!

Keväällä 2020 aloin tutkailemaan vaihtoehtoa rakkaalle ykkösmaasturilleni, 2015 vuoden Taipaleelle. Se oli aivan hyvä kampe polkujen kaahailuun ja lenkeille, mutta alamäessä lyhyys ja jyrkähkö keulakulma aiheuttivat speksailuhimoja.

Ostovaatetusta pukiessani olin päättänyt että vanhan uskollisen korvaava runko pitäisi olla sellainen johon olemassa olevat palikat siirtyisivät kohtuullisen kivuttomasti.
Lopulta tuli kyseltyä vaihtoehtoja Yksivaihteen foorumilla, ja kuinka ollakaan pian postilaatikkoon nasahti yksityisviesti nimimerkiltä Lanssi.

Tämä salskea herrasmies oli lunastanut uudemman Taival rungon silloiselta työnantajaltaan, mutta oli nyt valmis luopumaan taiwanilaisesta teräksestä.
Tässä tarinassa määrittelemättömien vaiheiden kautta kyseisen rungon logot ja harmaa maalipinta olivat saaneet väistyä raan teräksen tieltä. Työ on jäljestä päätellen tehty tunteella, joskaan tuskin rakkaudella.

Uusi Taival tikkaili laatikoita varsin mukavasti, sillä boost brothers perä mahdollisti vanhojen kiekkojen käyttämisen, ja myös olemassa oleva keula kelpasi pidennettyä. Myös raaka, osin ruostunut teräspinta herätti syviä tunteita. Työkalu saa näyttää työkalulta.
Vanhan Taipaleen osat siirtyivät jotakuinkin sellaisenaan uuteen runkoon.
Uutta paikkaa täytyi kaivaa vain tolpan verran, ja korvaava dropperi sattui sopivasti vastaan F-torilta. Keula kelpasi kun vaihtoi pidemmän ilmaruodon.

Nyt on kesän verran tullut rummuteltua tällä pääasiassa Himoksen maastoja. Geo on juuri sitä mitä toivoinkin, sillä alamäet soljuvat huomattavasti vähemmällä puristamisella. Keula on tosiaan 130 millinen, ja keskiö siksi melkoisen matalalla. Tämän vuoksi kammet pitäisi vaihtaa lyhyempiin. Muuten tämä kierrätyskilkkeistä kasattu hirviökaunotar täyttää tarpeet ja toiveet täydellisesti, ja uskon että meidän yhteinen taival tulee olemaan pitkä ja tuskainen.

Osalistaus:
Taival 2019 M
Pike Solo Air 130mm
Superstar Electro/DT/Mavic 827
Jarrut, vaihteet, kammet ja keskiö: XT
One Up dropperi
Sixpack Millenium stemmi ja tanko
Charge Spoon
Sixpack flätit

5 tykkäystä

hieno pole!! kyllä aina raw teräsHT on hieno

Tattis! Jotain pintakäsittelyä tää ehkä kuitenkin huutaa. Kirkas lakka tietenkin voittajan valinta, mutta joku rehvakas maalipintakin käynyt mielessä. En vaan tiedä vielä mikä se olis.
Voimansiirron päivitys olisi tosiaan myös tarpeen, joten jos hyllystä löytyy joutilaita 165-170mm xt-ish tasoisia kampia, niin viestiä tulemaan.
Takarengas pitäis varmaan myös vaihtaa vähän järeämpään. Nykyinen Snakeskin NN ei tunnu parhaalta optiolta ht-elämäntyyliin.

Ai että! On se “nätti”. :sweat_smile:

Joulun kunniaksi purin tän, ja ajattelin kiikuttaa maalattavaksi. Pulveria meinailin. Väri kuitenkin vielä mietityttää.
Ensin olin että “musta tietty”, sitten aloin kallistumaan johonkin tumman harmaaseen. Nyt tummat violetin sävyt alkaneet houkuttamaan.
Auttakaa!

Toi stemmi olis hyvä kontrasti violetin rungon päällä :eyes:

Sellanen siitä sit tuli. Mentiin helpolla, varmalla ja halvalla väriratkaisulla. Tänään takas läjään maybe.

1 tykkäys

Tämmöstä tänään

Vielä huutais lyhyempää low-stack stemmiä. Saa tarjota, jos on kaapissa n 30mm korkea, 40mm pitkä ja 35 klämpillä oleva stemmi.
Teoriassa 130mm keula myös aika rajoilla, kun tuntuu että joustomatkaa on oikeasti max 120mm. Reilun sentin saa liukuputkia kiskomalla esiin alajaloista, mutta ei ne millit ajossa ole käytössä. Osaako joku sanoa mistä tämä johtuu?

1 tykkäys

Oliskohan se alajalkahuollon paikka ens alkuun?

Tää ongelma ikäänkuin ilmestyi huollon jälkeen. Tähän siis vaihdettiin 130mm ilmaruoto vanhan 120 millaisen tilalle, ja samalla tehtiin huolto. Alkuun oli (muistaakseni) kaikki aivan kivasti, mutta nyt pyörää uudelleen kasaillessa kiinnitin huomiota joustomatkaan
Jotain burppausohjeita internet tarjosi ratkaisuksi, mutta tiiäppä sitten. Pitää vissiin ainakin päästää paineet pois ja kokeilla miten liikahtelee.

No se on itseasiassa aika luonnollista, että huollon jälkeen käy noin.

Eli melkein varmasti niin kutsuttu stuck down kyseessä, eli ilmajousen negatiivisellepuolelle jää ilmaa jumiin ja se painaa ruotoa ylös. Käy tosi helposti jos innokas huoltaja laittaa liikaa rasvaa ilmaruotoon. Liukuputkien sisäpinnan paineentasauskolo menee tukkoon vaseliinista ja sitte käy noin. Eli oikeastaan helpoin ja järkevin ois suoraan käyttää alajalat ja ilmaruoto irti ja puhdistaa se ruoto ja liukuputkien sisäpinnat. Tai ei oikeastaan tarvi puhdistaa vaan ihan vaan ottaa ylimääräiset vaseliinit pois! Noi youtuben kikkakonstit stuckdownin poistoon ei sinänsä oikeastaan poista ongelmaa, mutta niillä saattaa saada ton negapuolen hetkeksi taas tyhjättyä

Jos oot maksanu liikkeessä huollosta, niin vie takas ja sano että hoitakaahan nyt homma kotio.

Ja jos kaveri on huoltanu, haluat selvittää asian itte, ei omista alajalkaöljyjä ja keula on muutenki just avattu, voi alajalat ottaa pois vaakatasossa, niin ei tarvi edes valutella vanhoja öljyjä pois.

2 tykkäystä

Kiitos vinkeistä!
Kaveri tietty tehnyt huollon, joten virallista reklamointia en nyt lähde tekemään.
Kokeilin nyt ensiavuksi nippusidekikkaa, joka ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään.
Burppausyrityksen jälkeen otin ronskin otteen stemmistä ja haarukasta, ja kiskaisin täyteen mittaan. Keulasta kuului suhahdus kun paineet tasoittui, ja keula pidentyi oikeaan mittaan.
Katotaan kuinka kauan tämä ilo kestää, ja putsaillaan sitten vassut sisuksista jos on tarpeen.

Mä joskus otin ylimääräisiä rasvoja yläkautta. Paineet ja topcap pois ja sitten riepua tikun nokkaan ja kaivelemaan. Männän ympäriltä ei tietty saa kaikkea, mutta mulla ainakin toimi.

1 tykkäys