ATB lesotus, vinkit, speksaus

All terrain bike - kaikkeen ajoon.

Itellä nyt ollu tosiaan vuoden päivät vanha eläköityny GT hoitamassa kaikenlaista ajoa.
Justiinsa tossa vaihtelin ton Schwinni projektin myötä tähän mustaa osaa alle ja kirkkaat siirtelin Schwinniin.
Eniten ylpeä oon kyllä tosta valoratkasusta. Akkupankista virta etuvaloon joka toimii usb:llä ja takavalona usb-ledinauha jossa vaikka mitä ohjelmia ja rgb värit!

1 tykkäys

Valosi ei näy tuossa kuvassa.

Totta. Linkistä pääsee näkee enemmän kuvia. Tähän tarakkaan teen vielä oman kiinnityksen valolle varmaan melko samaantapaan kuin aikaisemmassakin tarakassa oli.

1 tykkäys

Tiistain hapolliset

3 tykkäystä

Postataas toinenkin pyörä sitte ketjuun, kun kai tääki on sitä all terrain -tyyliä? Kuvastahan toi aika hyvin käy ilmi, eli 29-maastorenkaat, kantokapasiteettia, juomapullotelinettä, dynamoo ja muuta. Päivittäin ajan tällä töihin ja kiva on.

Ajomukavuuden kannalta hydrauliikkajarrut kiinnostais mutta en tiiä jaksanko nähdä vaivaa kun tää on mukavan toimiva ja koko ajan ajossa oleva kokonaisuus. Keskiön just vaihdoin kun vanha alkoi klappaamaan.

2 tykkäystä

Voin kertoo että nestebrifterit ei oo kyl kovin wörtti päivitys ellei löydä jotain todella hyvää diiliä käytetyistä tai mehukahvan muoto ratkaise jotain kriittistä ergonomiaongelmaa. Päivitin ultegra 11 mekaanisista hydraulisiin ja jarrutustehon paraneminen spyreistä noihin yksipyttyisiin ei ollut niin merkittävä että voisi kirkkain silmin sanoa sitä kannattavaksi sijoitukseksi vs. kuin hemmetisti parempaa kampetta samalla rahalla voi ostaa maasturiin

Vaikka onhan ne kuitenkin tosi kivat nyt kun ne on, enkä downgradettaisi mekaanisia takaisin esim myydäkseni hydrot tai jotain. Eli sanotaanko vaikka että vaikka maantiekamojen hinnoittelu on todellisuudesta vieraantunutta, niin käyttöarvo on kyllä kohdallaan

Mulla on tommonen trollauspyörä, Bianchi Ragno Meta ATB:

Aika vähällä ajolla ollut, ja suoraan sanoen melko hirveä ajaa nykypäivän standardeilla, mut kahvilakilpurikäyttöön just hyvä.
PS. Jotkut asiat ei oo muuttunu mihinkään ysärin alusta:


Hydraalisessa ei tartte talvella miettiä jäätymisiä. Siks vaihtaisin mieluusti vaihtajan vaijeritkin pois.

Viime kesänä kulkeutui käsiin Scott Peak vuodelta 95 vai 96 ja ajattelin rakennella tästä pyörän “nurkka” ajoihin, työmatkoille jne jne… Jostain pitäs löytää joku asiallinen tavara teline eteen ja jos jollain vinkkejä sinkulointiin niin otan vastaan.

Tää on kyl ihan asiallinen pointti mut ite en kyl nykyisin edes jaksa kiinnostua droppitangolla ajamisesta nollan alapuolella koska vaikee niitä briftereitä naksutella paksut hanskat kädessä pärkk

Päätin nyt et koitan kasata itelleni jonkun tälläsen ku kaikenlaista romua on kertyny varastoon, saa nähä mitä tulee. Oisko jollain ylimääräsenä cantilever-jarruja droppitankoon sopivilla kahvoilla, luokkaa “halpa”?

oma rojekti edenny tähän pisteeseen. matalempaa tartsii ja kunnon flarea tangossa. tanko on kyllä niin hiton hyvä <3 tartsi nyt ei vältsii oo niin hyvä, koska maastossa ajellessa vähä hankalampaa menoa ja kuumottelee mihin osuu.

2 tykkäystä

hah hauskaa kyllä että toimii toi tanko+kaffat kombo, vaikka aika kreisibailuohjaamo onkin

tavallaan haluisin, mut tavallaan en, että joku testais tota joka tietää paremmasta ja antais tuomion :smiley: eka aattelin että tuun haluu huput noihin kahvoihin, mut mitä enemmän oon ajan, ni sitä vähemmän semmosia osaan kaivata.
ja tosiaan tolla ohjaamolla niitä tosiaan vielä vähemmän osaa kaivata.
ongelma mulla on kyllä tällä hetkellä se, että ei ohjaamo barspinnaa, vaan osuu putkeen :frowning: pelototaa dingit ja dongit.

en osaa täysin kuvitella miten tolla tangolla haluis ees pitää käsiä, ei ainakaa tossa kulmassa huppuote näyttäs mitenkää hirveen mukavalta ku tanko dippaa kuitenki jonkuverra

ei kai tollast alumtbtä hirveen herkästi denttaa… sido bandana vaakaputkeen jos pelottaaa :–)

1 tykkäys

laitteli viestiä tualta ja halus tehä juttua vähä pyörästä ja kuskista :clown_face:

vähä värittelin juttua :smiley:

https://www.savetheratbike.com/gt-valanga/

2 tykkäystä

Kova!

gt ekaa kertaa näin lähel vuorii

3 tykkäystä

Aaaayyyyeeeeeh! Mistä kuvat?

täältä kroatian zadarista. oon nyt täällä pitän mökkiä. kivan kokonen ja olonen kaupunki.

1 tykkäys