Projekti: On-One Hello Dave

Hyvin on Hello Daven -rungonhinnat noussut. Melkein tuplat saa maksaa kuin aikaisemmin, mutta se erä taisi olla niitä Sick Bicycles-maksuvaikeuksien erästä.

Toi on kyllä makean näköinen laite. Tuleeko polkimille paljon osumia, kun eikös tuossa ole aika matalalla keskiö?

Dafuq. Viimeks kun katoin tän uuden erän rungon hintoja niin ne oli tyyliin £385, eli nyt on kyllä tapahtunut Planet-X:n hinnoittelussa taas kerran jotain ihmeellistä. Tää Sickin jäämistö luukutettiin £285 hintaan.

Polkimien kolina ei oo haitannu. Numeroiden mukaan (droppia 50 mm) tässä on keskiö sentin ylempänä kuin edellisessä rungossa.

#aah

Kävin tänään tällä ekaa kertaa hissimäessä, Nuuksiossa. Onhan toi nyt aivan mahtava pyörä, vakaa ku mikä, mutta silti saa neppailtua bermeihin tosi kevyesti. Pitoa riitti kans aivan uskomattoman paljon, kuskilta vaan loppui uskallus kantatessa.

Keulaan piti laittaa ihan reippahasti enemmän painetta edelliseen pyörään verrattuna ettei se sukeltelis. Jäi vähän mietityttämään että pitäiskö tohon Z1:seen nyt kuitenkin laittaa se coilikonversio, vaikka jytkyn paino nousis vielä entisestään. En kyl miettinyt painoa mäessä sekuntiakaan, että sikäli.

Oli muuten ilahduttavan paljon muutakin jäykkäperäjengiä mäessä, hyvä & kova!

2 tykkäystä

Nonii jarrupatteja käyty taas laahaamassa.
Keulaan meni vielä lisää painetta, ja reboundi napsun nopeammalle. Taikuutta.
Päivän WTF oli kuitenkin se, että kotiin palattua huomasin taka-akselin olevan löysällä. Laitoin ton mielestäni (käsivaralla) melkoisen tiukkaan viimeksi, mutta en ehkä tarpeeksi sitten kuitenkaan. Nyt pistin ihan momenttiavaimella pyydetyt 10 Nm, kattellaan löystyykö, pitää tarkkailla tilannetta aina laskujen välillä. Pistän vaikka kierrelukitetta sit jos ongelma vielä toistuu.

Joo, tota on mullakin käyny pari kertaa Bfe:n kanssa, joku droppi jysähtää kunnolla ja sit alhaalla huomaa et kiekko vähän heiluu. Koittaa vaan muistaa välillä tsekkailla ja pitää sopivaa työkalua mukana. Jäykkäperällä se hakkaus hissimäessä on kuitenkin välillä aikamoista.

Itellä ollu kans taka-akseli käytännössä kokonaan irti joskus lenkin jälkeen, vaikka oli tuo 10Nm. Tommonen stealth akseli ei ilmeisesti pysy nii napakasti ku linkulline.

Juuh jooh voihan se olla. En kyl muista että ton NS:n kanssa olis ollu koskaan löysällä, ja siinä oli ihan samanlainen boostiakseli. Ehkä teräs vaan elää enemmän kuin alumiini TET. :smiley:

Kävin miettii, että itellä ei bfe:n kanssa moista ongelmaa oo ollut. En tietty kiellö etteikö ongelmaa olisi! Onks vaseliinia välissä?
Ehkä ajan liian nöösist vaan!!

Tänään taka-akseli pysyi kiinni. Ajoin kyllä ehkä vähän väsyneemmin ja hitaammin kuin viimeksi, TET.

Niin ja vaihdoin tosiaan tähän jarrut, pistin uudet XT M8100 kahvat vanhoihin Zeen kalipereihin kiinni. Alustavasti tolla combolla ei ilmenny bite pointin vaihtelua. Oli kyllä melko lämmin päivä, ja toi vaeltelevan kohdan ongelma ilmenny herkemmin viileällä säällä. Myös: jarruttelin vinkuvalla etujarrulla pariin otteeseen vähän tehokkaammin, ihan vaan jotta palat olisi muotoutunu nopeammin ja vinkuna loppunut. Vinkuu edelleen, ja levy otti näköjään vähän liikaa lämpöä, vaikka sinistetty metalli onkin kaunis väri:

Oppirahaosastolta, tilasin joku aika sitten Planetilta uuden vaihtajankorvakkeen. Se saapui tänään, mutta voehav vittu, toi on ihan väärän mallinen vaikka pussissa kyllä lukee Hello Dave. Vissiin noi Planetin nykyään myymät rungot on ihan eri dropouteilla ja korvakkeilla kuin Sickin stashi oli. Pärk. Katotaan tarjoaako aspa mitään vastausta reklamaatioon, kokemukset Planet X:n / On-Onen asiakaspalvelusta on luokkaa Pole.

1 tykkäys

Tänään ihmettelin miks ketju hakkaa niin paljon. Käsin kokeillessa tuntui, ettei takavaihtajan kytkin taida oikein toimia.

Akseli poikki perkele, pitää metsästää jostain varaosa Shimanon osakoodilla Y5RT98030

Ääh, täähän menee vaikeeks. Kotimaan kaupoissa varaosan kohdalla eioota, eikä kuulemma oo tukussakaan. Ulkomaan nettikaupat vissiin sama juttu, arvioitu toimitusaika >20 päivää. Pitää vissiin hommata kokonainen uus vaihtaja yhden hemmetin pikkuosan takia, tarvii ny vielä kattoo sopiiko jonkun halvemman vaihtajan pala tohon vai onko tää XT only osa. :confused:

https://www.sjscycles.co.uk/search/?term=Y5RT98030

Tuolla on kyl ollu aika suolaiset postit.

Trololoo.

Nyt kyllä sivukuvaa

Hahah, ei helvetti, vastaus saapui vihdoin:
" – We can source these, however unfortunately they are not made in bulk anymore so for a one-off order it would cost £70 for a hanger.

If you need a hanger please let me know and we’ll buy it in for you."

Jooh tota, uskaltaako tässä kirjoittaa mitään jinxaamatta itseään, mutta toivottavasti toi OG korvake kestää. Tietty oishan tää härkäinen peli sinkulana myös. :thinking:

Joo dh-sinkulaa vaan peliin.

Salaa tai oikeastaan ei yhtään salaa haaveilen dh-sinkulasta

Vitsissä pitää tietää, että ajoin back in the day pari fillarienduroa mattamustalla On-One sinkulalla.


(kuva: Toni Ranta)

5 tykkäystä

Juuh elikkäs, kävin laahaamassa jarruja kelloa vasten. Kiva oli ajaa, mut kyllä muut vaan ajaa tuhannesti kovempaa. Ei vanha setäoletettu enää uskalla.

Pyörä kyl toimi ihan niin hyvin kuin vain voi toimia. Ehkä kaudelle 2021 vois päivittää vielä kierrejousen tohon marsun Z1 keulaan. Ei se kulkupuolta paranna, mutta olispahan painavampi kuin ilma. Muuten tää on jiirissä tällaisenaan, laitan bike/part checkin kuha palaan reissusta.

3 tykkäystä

Yllättävän nopean näköinen laite stillikuvassa:

Kuvan otti Jimmy Doyle.

4 tykkäystä