Bikecheck: Raaka Taival

MTB666 debyytti: Pole Taival, olkaat hyvät!

Keväällä 2020 aloin tutkailemaan vaihtoehtoa rakkaalle ykkösmaasturilleni, 2015 vuoden Taipaleelle. Se oli aivan hyvä kampe polkujen kaahailuun ja lenkeille, mutta alamäessä lyhyys ja jyrkähkö keulakulma aiheuttivat speksailuhimoja.

Ostovaatetusta pukiessani olin päättänyt että vanhan uskollisen korvaava runko pitäisi olla sellainen johon olemassa olevat palikat siirtyisivät kohtuullisen kivuttomasti.
Lopulta tuli kyseltyä vaihtoehtoja Yksivaihteen foorumilla, ja kuinka ollakaan pian postilaatikkoon nasahti yksityisviesti nimimerkiltä Lanssi.

Tämä salskea herrasmies oli lunastanut uudemman Taival rungon silloiselta työnantajaltaan, mutta oli nyt valmis luopumaan taiwanilaisesta teräksestä.
Tässä tarinassa määrittelemättömien vaiheiden kautta kyseisen rungon logot ja harmaa maalipinta olivat saaneet väistyä raan teräksen tieltä. Työ on jäljestä päätellen tehty tunteella, joskaan tuskin rakkaudella.

Uusi Taival tikkaili laatikoita varsin mukavasti, sillä boost brothers perä mahdollisti vanhojen kiekkojen käyttämisen, ja myös olemassa oleva keula kelpasi pidennettyä. Myös raaka, osin ruostunut teräspinta herätti syviä tunteita. Työkalu saa näyttää työkalulta.
Vanhan Taipaleen osat siirtyivät jotakuinkin sellaisenaan uuteen runkoon.
Uutta paikkaa täytyi kaivaa vain tolpan verran, ja korvaava dropperi sattui sopivasti vastaan F-torilta. Keula kelpasi kun vaihtoi pidemmän ilmaruodon.

Nyt on kesän verran tullut rummuteltua tällä pääasiassa Himoksen maastoja. Geo on juuri sitä mitä toivoinkin, sillä alamäet soljuvat huomattavasti vähemmällä puristamisella. Keula on tosiaan 130 millinen, ja keskiö siksi melkoisen matalalla. Tämän vuoksi kammet pitäisi vaihtaa lyhyempiin. Muuten tämä kierrätyskilkkeistä kasattu hirviökaunotar täyttää tarpeet ja toiveet täydellisesti, ja uskon että meidän yhteinen taival tulee olemaan pitkä ja tuskainen.

Osalistaus:
Taival 2019 M
Pike Solo Air 130mm
Superstar Electro/DT/Mavic 827
Jarrut, vaihteet, kammet ja keskiö: XT
One Up dropperi
Sixpack Millenium stemmi ja tanko
Charge Spoon
Sixpack flätit

5 tykkäystä

hieno pole!! kyllä aina raw teräsHT on hieno

Tattis! Jotain pintakäsittelyä tää ehkä kuitenkin huutaa. Kirkas lakka tietenkin voittajan valinta, mutta joku rehvakas maalipintakin käynyt mielessä. En vaan tiedä vielä mikä se olis.
Voimansiirron päivitys olisi tosiaan myös tarpeen, joten jos hyllystä löytyy joutilaita 165-170mm xt-ish tasoisia kampia, niin viestiä tulemaan.
Takarengas pitäis varmaan myös vaihtaa vähän järeämpään. Nykyinen Snakeskin NN ei tunnu parhaalta optiolta ht-elämäntyyliin.

Ai että! On se “nätti”. :sweat_smile:

Joulun kunniaksi purin tän, ja ajattelin kiikuttaa maalattavaksi. Pulveria meinailin. Väri kuitenkin vielä mietityttää.
Ensin olin että “musta tietty”, sitten aloin kallistumaan johonkin tumman harmaaseen. Nyt tummat violetin sävyt alkaneet houkuttamaan.
Auttakaa!

Toi stemmi olis hyvä kontrasti violetin rungon päällä :eyes: