Bikecheck: Cotic BFe 27.5

Löysin vähän aikaa sitten tän foorumin ja on nyt tullu lurkattua hetki. Parin tyypin kaa on näköjään tullut ajettuakin, et terve täältä Tampereelta. Bikecheck vois olla hyvä ensipostaus, varsinkin kun palstan toinen BFe oli yks niistä mitä fiilistelin ennen tän hankkimista.

Kasasin tälläsen alkukesästä, on nyt mun kolmas jäykkäperä ja ensimmäinen 27.5. Tää on myös ensimmäinen yhtään järkevämpi ja millä pystyy myös tarvittaessa polkemaan mäen päällekin, mutta vahvasti ajatuksella yks pyörä kaikkeen. Eniten tällä tulee ajettua parkkia eli lähinnä Sappeella, mut sit kans enskapätkiä, dirttiä ja välillä kans jotain pidempiä lenkkejä.
Kuvat ei oo tältä päivältä koska ei täällä oikeesti mitään lunta oo, täydet kesäkelit.

Runko: Cotic BFe 2018 S
Keula: Rockshox Yari 160mm
Stemmi: Chromag 35mm
Tanko: Nukeproof Neutron 780mm/38mm
Gripit: Eastonin lukot
Jarrut: Shimano XT 4-mäntäset, 200mm eessä ja 180mm takana
Vaihteet: Zee 8 speed
Eturatas: Raceface 34t NW
Kammet: FSA
Polkimet: Shimano Saint flätit
Etukiekko: Hope Evo 2 + Stan’s Flow EX
Takakiekko: Hope Evo 4 Dh + Stan’s Flow Mk3
Renkaat: Schwalbe Magic Mary + Rock Razor Super Gravity
Penkki + tolppa: Joku dirtti

Runko on kokoa S koska käytettynä löyty ja oon tykänny aikasemminkin pienistä pyöristä. Välillä miettii et ois kiva kokeilla kokoa isompaa mut toisaalta en kyllä tiedä kun ongelmana on eniten hitaat ja tiukat kohdat eikä suoraan kovaa meneminen. On tää kuitenkin pidempi ja loivempi ku edeltäjänsä.

Keulana Yari 160mm. Kesti tosi kauan saada asetukset jotenkin järkeviksi, tai niin et tuntuis jotenkin järkevältä hypyissä mut pienet töyssyt ei tuntuis käsissä niin pahasti. 3 tokenia ja paineet vähän normia alemmaks tuntunu olevan tähän mennessä paras ratkasu, vaikka nyt onkin enimmäkseen aika matalalla. Suunnitelmissa ainakin Debonair -päivitys ja vähän haaveilen myös Chargerista. Välillä miettii et vois vähän puottaa joustoa, mut toisaalta pitkäjoustoset jäykkäperät vaan vetoaa kovasti tunnetasolla ja tekis mieli koittaa jotain 180 millistä tähän vaikkei siinä mitään järkeä oiskaan.

Renkaina eessä Magic Mary ilman mitään erikoista ja takana Super Gravity Rock Razor. Oon aikasemmin tykästynyt Schwalbeen ja etenkin noihin Super Gravityihin, en oo nyt kahtena kesänä saanu yhtään flättiä ees parkkihommissa vaikka ajolinjat ei aina ihan parhaat ole. Huck Norris takana on ehkä auttanu tässä kanssa. Rock Razor ollu myös tosi hyvä ja hauska, välillä lähtee perä hetkeks mihin sattuu mut ottaa sit kiinni jossain kohtaa. Ainut missä on huomannu et on keskeltä melkein slick on mutakeleillä kiivetessä. Talven aikana ois tarkotus hankkia jostain toiset kiekot, niin vois jättää nää nykyset parkkikäyttöön ja hankkia ehkä järeemmät renkaat eteen ja taakse sekä säästää toiset sit siihen ku pitää polkeakin. Aikasemmissa pyörissä ollu Maryt eessä ja takana, nyt päädyin tähän ku halvalla sai.

Stemmi on Chromagin 35 millinen ja tanko Nukeproof 780mm 38mm nousulla. En osaa kyllä vieläkään päättää mikä ois hyvä korkeus, vähemmän spacereita tuntuu paremmalta mutkissa mut tämmönen vähän korkeempi on kivempi hyppiessä. Tanko varmaan vaihtuu kanssa jossain kohtaa kun ajattelin kasata uusiksi vanhan pyörän ja eiköhän tää mee siihen.

Mun aikasemmat pyörät on ollu sellasia alamäkisinkuloita ja tää on ensimmäinen missä on esim. vaihteet, joten oon ollu aivan tyytyväinen näihin. Takanavan takia tähän sai vaan 8 ratasta ja vielä hölmösti aikasemin ostamassani pakassa irtonaisia olivat kaikkein pienimmät, eli nyt tää on joku 16-34. Zee + narrow wide on kyl toimiva. Jarrut ollu kans hiton hyvät, ei moittimista.

Joku hyvä penkki ja dropperi olis ne oikeesti oleellisimmat päivitykset, sillä oon nyt muunkin ku parkkiajon myötä oivaltanu vähän et miks kaikki sellasta suosittelee. Kammet on kulkenu mukana mun ekasta pyörästä lähtien mut nyt alkaa tuntua et nekin vois jossain kohta uusia kun ovat alkaneet vähän lonksua. Tekis mieli myös kokeilla kaikkea erikoishommia niinku RevGripsejä tai Vibrocore -tankoa, sillä käsien väsyminen tuntuu olevan yhä se rajottavin tekijä tän pyörän kanssa.

3 tykkäystä

Helvetin kova pyörä!! pikkupenkki lämmittää

Ja tervetuloa foorumille

Hieno pyörä! Mulla on ollut vibrocore-tanko käytössä pari vuotta kun jostain alennuksesta hankin, enkä kyllä huomaa eroa tavalliseen, mutta ei haittaa hyvä tanko muuten.

Penkki on vaan aivan kamala istua ja polkea pidempiä aikoja.

Mut katotaan millanen tästä kehittyy, vanha runko on tallessa ja siitä tekis mieli kasata taas jotain tosi tyhmää niin ehkä tää muuttus sit vähän maltillisemmaks. Haluisin molemmat ajokuntoon kesälle niin eiköhän tähän tuu osteltua nyt kaikkea joka tapauksessa niin vanhat osat palautuis sit tohon toiseen.

Jäykkäperällä parkissa käsiin tulee niin paljon hakkausta että jos sitä sais vähennettyä yhtään niin ois hienoo. Kerran jo tilasinkin Revgripsit mut jäivät tulematta ja tosta muistuttaa vaan suht sick stemcap. Yks järkevä vetohan ois hommata vihdoin se täysjousto parkkihommiin millä tääkin ongelma ratkeais, mut saa nähä. Identiteetti on vahvassa ja budjetti pieni.

Raju pyörä! BFE olis kyl vakavassa harkinnassa jos pitäis tyhjästä laittaa joku jäykkäperä rälläämiseen

Tää on kyllä kova. Tämä ja Franktonin BFe kovimman värityksensä kera on ollu kyl kovasti sykäyttämässä jäpärikuumettani. Ei oo mitään kokemusta mutta näyttää vaan hiton siistiltä vetää. :kovapeukku:

Keula lähti huoltoon ja muuttuu samalla Debonairiksi, katotaan miltä tuntuu sen jälkeen. Päädyin pitää nyt ton 160mm eessä, tuntuu kuitenkin et parkissa ylimääränen pelivara on kiva ja myös how can less be more? Voi sit muuten pitää enemmän tokeneita ja vähemmän paineita. Jos ehtis vielä käydä vaikka ajamassakin pari kertaa ennenku työt taas kutsuu ja seuraavaksi pyörän päälle palaa varmaan vapun jälkeen. Onneksi speksailu ja käytettyjen osien selailu ei lopu koskaan.

Tähän vielä fiilistelykuva syksyltä.

Mut on kyllä upea pyörä, vaikka välillä dirtillä tuntuu liian isolta ja isossa mäessä sit liian pieneltä. Pitäs varmaan päästä testaa jotain oikeeta dirttiä ja kunnon tankkia niin osais sit sanoa vähän enemmän et miten on eroa.

2 tykkäystä